evrin 23 lata temu Jak zamrazacie pierogi? Mam zamiar ulepic ich cala gore ale nie wiem, czy moge je od razu potem wsadzic do zamrazalnika(surowe)? czy podgotowac... Napiszcie jak to robicie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: ****Pierogi ruskie**** IP: *.home.cgocable.net 23 lata temu Mozna zamrozic tylko surowe ( absolutnie nie podgotowywac ) a po wyjeciu nie rozmrazac lecz wrzucic prosto na wrzatek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaagna Re: ****Pierogi ruskie**** IP: *.bu.uni.wroc.pl 23 lata temu a ja zazwyczaj podgotowuję i dopiero wtedy zamrażam. Potem tylko wyjąć z zamrażalnika i wrzucić na wrzątek. Nie rozklejają mi się i są smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
basia553 Re: ****Pierogi ruskie**** 23 lata temu Ja mam dwie metody, obie dobre (sprawdzone): surowe: gotowe, surowe, wkladam do zamrazalnika na deseczce posypanej maka, aby sie nie skleily. Dopiero po godzinie (ca.), kiedy sa podmrozone, przesypuje je do woreczka. Wtedy mozna je pojedynczo wyciagac i wrzucac na wrzatek. Ugotowane: wkladam do pojemniczka przelewajac tluszczem, aby sie zanadto nie skleily. Mozna je potem rozmrozic (w odröznieniu od tych surowych) i podsmazac, ale juz nie gotowac. Poniewaz wole podsmazane, ta druga metoda jest mi milsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzioreczek Re: ****Pierogi ruskie**** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Podobnie jak Basia, podgotowuję, zostawiam do ostygnięcia na tacy i później do zamrażarnika, podsmażane pierogi są naprawdę pyszne, do tego kwaszona kapusta i już mi ślinka cieknie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: ****Pierogi ruskie**** IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 23 lata temu zamrażam na tacy-surowe,poukładane tak aby sie nie dotykały.Kiedy sa zamarznięte zsypuje do woreczka.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dodwig Re: ****Pierogi ruskie**** 23 lata temu Ja i moja Teściowa nauczyłyśmy się sztuki zamrażania pierogów od Teściowej mojej Teściowej; otóż robimy pierogi (raz na ruski rok) - duużo i gotujemy je w osolonej wodzie, ale tylko do momentu kiedy wypłyną (nie dłużej), następnie rozkładamy na talerzach, tak aby żaden z nich nie dotykał innego (i zostawiamy do obeschnięcia) - trzeba je obracać, żeby obeschły czałe dokładnie. Następnie układamu na tackach lub drewnianych deskach (takich do krojenia) i partiami do zamrażalnika, kiedy partia zamrozi się todo woreczków. Pracy przy tym jest sporo(dlatego robimu to tylko raz w roku), ale efekt i pewność, że się nie rozkleją podczas ponownego gotowania murowany. Takie pierogi można przechowywać nawet rok. Próbowałyśmy różnych sposobów zamrażania (także surowych), ale ten jest najlepszy. Polecam i pozdrawiam. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: ****Pierogi ruskie**** 23 lata temu Dziekuje Wam bardzo:) w najblizszym czasie zabieram sie za lepienie gory pierogow. Wybiore chyba sposob z wczesniejszym podgotowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evva ale apetyt IP: *.dew.pl / 192.168.2.* 23 lata temu Narobiłyście mi apetytu na te ruskie pierogi,jutro na obiad lepię pierogi. Ale nic nie uda się zamrozić, bo moj głodomorek wyje wszystko, nawet na zimno ( po ugotowaniu), chyba,że zdążę zamrozić kilka przed powrotem głodomorka z pracy. Ja zamrażam surowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DORADCA Re: ****Pierogi ruskie**** IP: 212.244.93.* 23 lata temu JEŻELI MASZ GÓRE PIROGÓW TO NAJLEPIEJ ZAMROXIĆ JE NA ANTARKTYDZIE. OCZYWIŚCIE PO UPRZEDNIM UGOTOWANIU. Odpowiedz Link Zgłoś