dodwig 23 lata temu Mam kwiat o takiej nazwie.Jakgo hodować, ostatnio zaczęły zasychać mu dzbanki mimo nalania do nich wody Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaagna Re: Dzbanecznik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23 lata temu NIE NALEWAJ WODY DO DZABNKÓW!!!!!! Co Ci strzeliło do głowy!!! Dzbanki po jakimś czasie zamierają i jest to naturalny proces. Zadbaj o to, by kwiatek miał wilgoć (ale woda nie powinna stać w podstawce doniczki - podlewaj go z góry), zraszaj go i staraj się trzymać go z dala od kaloryfera: dzbaneczniki lubią wilgoć. I na Boga: nie wlewaj wody do dzbanków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: Dzbanecznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Zaglądnij na forum ogród, poszukaj w wyszukiwarce albo spytaj i to szybko bo wygląda mi na zalanie wodą! Odpowiedz Link Zgłoś
dodwig Re: Dzbanecznik 23 lata temu O tym aby nalewać wodę do dzbanków mówiła mi ogrodniczka, która ten kwiat mi sprzedawała (radziła także, aby co jakiś czas wlozyć do dzbanka muchę lub inny owad). Kwiatek, chyba ma się dobrze, bo wypuszcza i nowe pędy, i nowe dzbanki (rośnie "jak głupi" mimo tej wody w dzbankach). Stoi sobie na podstawce (z dala od kaloryferów), która umieszczona jest na podłożu z mchu i kamyków stale wilgotnych. Dzięki za radę Odpowiedz Link Zgłoś