Dodaj do ulubionych

czare plamy na silikonie w łazience

IP: *.energis.pl 23 lata temu
Ratujcie! jakim sposobem można usunąć czarne plamy (grzyb?) na silikonie w
łazience? W pięknej jasnej łazience wyglądają szpetnie. Czy jedyny sposób to
położenie nowego silikonu?
Obserwuj wątek
    • joko5 Re: czare plamy na silikonie w łazience 23 lata temu
      Próbowawałam już chyba wszystkich tanich i drogich specyfików na usunięcie tych
      ochydnych plan, ale nic nie skutkuje. Pozostaje chyba tylko wymiana silikonu na
      nowy i posmarowanie go od razu grzybobójczym preparatem, aby znowy nie pojawiły
      się plamy. Słyszałam też, że produkowany jest silikon, który ma taki preparat w
      swoim składzie, ale nic więcej nie potrafię powiedzieć.
    • Gość: N.N. Re: czare plamy na silikonie w łazience IP: *.home.cgocable.net 23 lata temu
      Trzeba polozyc nowy silicon , niestety polskie sa tylko marnymi podrobkami i
      mimo hurra-optymistycznych napisow , gwarancji , zapewnien robia sie czarne .
      Radze kupic na zachodzie silicon znanej marki z napisem FOR BATH & KITCHEN .
      • Gość: aka Re: czare plamy na silikonie w łazience IP: *.we.client2.attbi.com 23 lata temu
        wszystkie zrobia sie czarne jesli pod silikon dostanie sie woda, mydlo ,
        bakterie. Mozna przemywac chlorem - nie tylko wybiela ale wlasnie bakterie
        zabija ale chlor rowniez niszczy silikon. Zerwac, wysuszyc, przemyc alkoholem
        i polozyc nowy
    • Gość: gosc Re: czare plamy na silikonie w łazience IP: *.toya.net.pl 23 lata temu
      Wylalam na plamy toche Ace i po jakis 15-20 minutach nie bylo sladu po
      czarnych plamach. Ubytkow w silikonie tez nie stwierdzilam.
      • basia553 Re: czare plamy na silikonie w łazience 23 lata temu
        Ratunku, co to jest ACE?`Mieszkam za granica, mam tez problem z silikonem.
        Co w tym ACE jest, jakie skladniki? Poszukam wtedy tutaj czegos podobnego.
        Pozdrawiam i dziekuje!
        • Gość: gosc Re: czare plamy na silikonie w łazience IP: *.toya.net.pl 23 lata temu
          ACE to marka najprostsze wybielacza do tkanin - takiego jaki leje sie do
          pralki, praktycznie sam chlor. Sluzy tez jako srodek do mycia podlog, urzadzen
          sanitarnych itp. wlasnie ze wzgledu na swoje wlasciwosci bakteriobojcze i
          grzybobojcze.
    • Gość: marzena Re: czare plamy na silikonie w łazience IP: *.pools.arcor-ip.net 12 lat temu
      Mi pomogło zastosowanie domestosu.ale trzeba ostrożnie najlepiej usta i nos zakryc czyms i spryskac grzyba no i cale cialo chronić przed tym bardzo mocnym preparatem. A dzieci niewolno absolutnie nawet żeby byly w domu gdy domestos sie stosuje . I po spryskaniu domestosem zostawic na okoo 3godzin a potem wietrzyc i dobrze umyc. Wietrzyc dlugo .
      Uwaga:nie stosowac domestosu przy dzieciach. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • korniz Re: czare plamy na silikonie w łazience 12 lat temu
        też polewam moje plamisty silikon płynem który zawiera chlor -pomaga choć nie do końca.Fugi też tym polewam -odświeża kolor
    • Gość: Kamol Re: czare plamy na silikonie w łazience IP: *.ssp.dialog.net.pl 10 lat temu
      Czarne plamy na silikonie to grzyb, pleśń. Swiadczy o tym, że silikon jest narażany na wilgoć, która zostaje na jego powierzchni i nie odparowuje. Problemy z wenylacją?

Witamina na to to - domestos, zwykły zielony i 15 minut odczekać, voila!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka