Dodaj do ulubionych

BEBIKO 2 HA - prosze o opinie

02.02.04, 09:31
Witajcie
Po eksperymentach z wprowadzaniem mleka mod. odpadly zwykle bebiko , nan i
humana.Mala ciagle ma za duzo kupek i straszne odparzenia.Lekarka zalecila
HA.Kupilam bebiko , zrobilam wczoraj i jak zwykle sprobowalam.Za
przeproszeniem myslalam , ze upadne.To mleko jest obrzydliwe , w smaku
straszna gorycz.I stad moje pytanie czy moze cos nie tak z tym mlekiem czy te
HA tak smakuja.Mnie odrzucilo , malej nie ,ale mi po tym jednym lyku zrobilo
sie niedobrze i nie wiem czy ryzykowac?Obrzydlistwo.Dodam ze wzciaz karmie
piersia a to mleko ma byc uzywane na noc i na spacerze.
A wiec konkretnie:
czy mleko HA zawsze jest gorzkie i niedobre czy tylko to bebiko czy moze z
tym konkretnie , ktore kupilam cos jest nie w porzadku.
Czekam na Wasze zdanie
Ania
Obserwuj wątek
    • justyna92 Re: BEBIKO 2 HA - prosze o opinie 02.02.04, 14:12
      Mleko Bebiko HA jest najbardziej ohydne, też próbowałam i nie miałam serca
      synkowi go podawać, jest gorsze nawet od Bebiko Pepti dla alergików.
    • monica03 Re: BEBIKO 2 HA - prosze o opinie 02.02.04, 18:47
      Ja obecnie trenuję Bebiko HA. Powiem szczerze że nigdy nie próbowałam jak
      smakuje. Mój synek je, choć przyznam,że właściwie ja nie podaję mu już samego
      mleka tylko z kaszką ryżową lub kleikiem kukurydzianym. To z pewnością trochę
      zmienia jego smak. Ważne jest że on to mleko toleruje, bo po Humanie dostał
      zatwardzenia, po Bebiku Omneo dostał skazy, już się zaczęłam martwić czym ja go
      będę karmić, bo słabiutko przybiera na wadze. No ale to Bebiko toleruje i
      chętnie zjada. Nawiasem mówiąc wszystkie te mleka modyfikowane przyprawiają nas
      dorosłych o mdłości, zresztą jak i cała reszta tego dziecięcego pożywienia {
      mdłe jałowe słoiczki obiadowe, deserki bez smaku }, ale nasze dzieci to jedzą
      bo muszą i na szczęście nie mają tak wyrobionych kubków smakowych jak my.
      Powodzenia
      • konkubinka Re: BEBIKO 2 HA - prosze o opinie 04.02.04, 12:44
        My zawsze probujemy (i dokanczamy czego Kracek nie zje, hihi) No i to bebiko
        mnie powalilo smakiem.
        W tej chwili daje jej tylko kaszki mimo ze jadla to bebiko.A jak beda pieniazki
        to kupie inne HA
        • yula Re: BEBIKO 2 HA - prosze o opinie 04.02.04, 19:43
          Wsystkie HA i pepti sa paskudne dla doroslych, my tez podjadalismy za malym
          ale teraz dostaje bebilonpepti albo nutramigen to ja chce sie wyniesc z pokoju
          tak mi smierdzi:/
          ale jemu smakuje na szczescie
    • jjj123 Re: BEBIKO 2 HA - prosze o opinie 04.02.04, 20:18
      Witaj!
      Smak w Bebiko HA nie jest najważniejszy. Mi przypomina przypalone mleko. ALe
      tak naprawde ważna jest informacja, że jest to najbardziej tłuste mleko na
      rynku. I niestety to moze powodowac poważne dolegliwości u maluszka. Dzieci
      zdrowe "ładnie przybierają na wadze" (to zależy od rodziców czego oczekują od
      mlaka). Powoduje równiez straszne zaparcia, bóle jelit itp.
      Przeszliśmy przez to z nasza córeczką. Przez 4 miesiące jadła Bebiko HA 1 -
      miała straszny okres - wmawiano nam, ze to kolka, chociaz objawy nie do konca
      na to wskazywały. W piątym miesiącu przeszliśmy na mleko następne Bebiko HA2 i
      po 4 tygodniach dolegliwości wróciły - tym razem nie uwierzyłam, ze to
      kolka... Na własną rękę "przeprowadziłam śledztwo" - zmieniłam na NAN'a - to
      jest najmniej tłuste mleko i wszystko jest dobrze. Okazało się, ze mam bardzo
      pogodne i wesołe dzieciątko. Dodam, ze mam również synka który nie miał tych
      dolegliwości co córcia (tylko zaparcia się zdarzały bardzo często) ale też
      zmieniliśmy mu na NAN'a. Rowniez zauważyłam zmianę.
      Mama Klary i Huberta (6 m-cy).
      • konkubinka Re: BEBIKO 2 HA - prosze o opinie 05.02.04, 12:52
        dziekuje za info.Naprawde mi pomaglo bo w sztucznych mlekach jestem zielona.
        Zauwazylam tez jednak ze bebiko i np humana roznia sie nieprawdopodobnie
        konsystencją.Narazie "jedziemy' na kaszkachi cycu i chyba pozostanie tak na
        dlugo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka