Dodaj do ulubionych

Na czym wiecej przytyje,Humana czy Bebiko Ha?

07.02.04, 21:38

Czy ktos ma doswiadczenie na czym dziecko lepiej przytyje Humanie z Mct czy
Bebika Ha? Bardzo bym chciala aby moja mala troche wiecej przytyla.Kasia.
Obserwuj wątek
    • maja252 Re: Na czym wiecej przytyje,Humana czy Bebiko Ha? 07.02.04, 22:14
      hej:)))

słyszałam że najbardziej tuczy milumil....

pozdrawiam Maja
      • lnga Re: Na czym wiecej przytyje,Humana czy Bebiko Ha? 08.02.04, 14:23
        Witaj.Wiem że Bebiko2R(zwykłe)jest kaloryczniejsze od Nan2R.Ja dosypuje do
        mleka,do butelki jeszcze ze 2 miarki kaszki i podaję przez sen.Wten sposób
        moja drobinka więcej wypije.To mój sposób na niejadka.
        Napisałam do Ciebie post odnośnie Humany z Mct,napisz proszę swoje
        spostrzerzenia(czy ma gorzki smak).
        Inka.
        • kata4 ReDo Inga 09.02.04, 15:25

• monica03 Re: Na czym wiecej przytyje,Humana czy Bebiko Ha? 08.02.04, 18:30
      Kilka dni temu pytałaś ile dawałam mojemu synkowi Humany. Odpisałam dlatego
      nie będę się powtarzać powiem tylko tyle, że mój Sebcio po Bebiko Ha w ciągu
      tygodnia przybrał 400g. Na temat Humany z Mct rozmawiałam z pediatrą i ona
      twierdzi, że tą humanę stosować się powinno tylko w szczególnych przypadkach,
      ponieważ jest to odżywka a nie normalne mleko.
      • kata4 Re:Do monica 03 09.02.04, 15:15
        Jestem ci niezmiernie wdzieczna za wiadomosc o Humanie.Wczoraj podalam malej 2
        razy ale po przeczytaniu postu od ciebie przestalam,bo sie poprostu
        wystraszylam.Nicolka jest zdrowym dzieckiem a to ze malo z poczatku
        przybierala to dlatego ze malo jadla.Teraz jak je lyzeczka to ladnie
        przybiera,chociaz moglaby troche nadrobic.W piatek przywioza mi to Bebiko
        Ha.Nie wiem czy wystarczy na przytycie raz dziennie bo kaszki szwedzkie sa juz
        z mlekiem i dodaje sie tylko wode.Moja mala nie chce pic z butelki wiec moge
        tylko dawac na snie.Cieszylabym sie gdyby nadgonila 400g.Czy do tego Bebiko
        mozna dodac kleik ryzowy,wiesz ja dodaje jej jadna lyzeczke kleiku do obiadku
        i lyzeczke masla,rano pila Nan2 z kleikiem i wtedy zaczela lepiej
        przybierac.Poadrawiam.Kasia.
    • agnieszka-i-oskar Re: Na czym wiecej przytyje,Humana czy Bebiko Ha? 10.02.04, 09:41
      Mój mały je od początku bebiko ha. obecnie ma roczek i waży 16,5 kg. To mleko
      jest słodkie ale innego nie wypije. pozdrawiam
    • ewamama Re: Na czym wiecej przytyje,Humana czy Bebiko Ha? 10.02.04, 09:47
      mój mały pije Bebiko Ha, jest to troche gorzkawe w smaku mleko, ale mu
      smakuje,za chcwilke będzie miał roczek i wagę 11 kg, wyglada na silnego
      mężczyznę
    • monica03 Re: Do kata4 11.02.04, 18:00
      Sorry, że tak odpisuję co parę dni, ale korzystam gościnnie z komputera
      siostry. Mój synek już wogóle nie pije samego mleka. Kaszkę ryżową lub kleik
      kukurydziany dosypuję mu do każdej porcji. Właściwie to prawie każdy posiłek
      zagęszczam kaszami, bez względu na to czy to jest mleko, deserek czy zupka. No
      i "pasza" robi swoje. Odnośnie jeszcze Humany, myślę, że pewnie wielkiej szkody
      dziecku by się nie wyrządziło podając ją przez jakiś czas. Chodzi o to, że ta
      humana zalecana jest dla dzieci z rozwolnieniami czy problemami z wchłanianiem.
      Ona ma podobno lepiej przyswajalne tłuszcze. Mój Sebcio dostał po niej
      zatwardzenia więc szybko ją odstawiłam, bo z tym akurat problemem borykałam się
      chyba ze trzy miesiące. Nie chcę znowu do tego dopuścić. Poza tym okazało się,
      że on jest zupełnie zdrowy, więc pozostajemy przy Bebiku. Pozdrawiam, Monika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka