Dodaj do ulubionych

Nałęczowianka, PLANTEX ?

10.03.04, 13:01
dziewczyny, czy używacie Nałęczowianki do mieszanek dla maluchów? Na
etykiecie jest napisane że ma pozytywną opinią IMiD ale czy nadaje się dla
dwumiesięczniaków?
A po drugie - czy Plantex to herbatka? Ziółka? Ile podawać 2m?
Dzięki!!!
O.
Obserwuj wątek
    • komika Re: Nałęczowianka, PLANTEX ? 12.03.04, 18:25
      hejka!Nałęczowianka tak jak żywiec nadaja sie dla maluszków do mleczka! Ja na
      poczatku tez robiłam mieszanke z nałęczowianką, a teraz stosuje zwykła
      przegotowaną kranówke.A co do planteksu- nie nazwałabym tego herbatką bo nie
      powinno sie podawac tego do napicia, ale w przypadku stwierdzonej kolki!U nas
      kolka była, ale planteks nie działał co wiecej, miałam wrazenie ze po jakims
      czasie dzieciak jeszcze bardziej sie męczy!Raczej polecam herbatke Hipp
      poprawiającą trawienie i kropelki Esputicon albo Infacol,lezenie na
      brzuszku....pozdrawiam serdecznie!
      • mamahani Re: Nałęczowianka, PLANTEX ? 14.03.04, 12:42
        Dzięki za podpowiedź! Hippa juz małej daję - smakuje jej. Nie podoba mi się
        jednak, że w składzie cukier... Powinna być chyba glukoza raczej a nie
        sacharoza?
        • komika Re: Nałęczowianka, PLANTEX ? 14.03.04, 20:44
          Hejka! A gdzie w herbatce Hipp wyczytałaś cukier?????az poszłam do kuchni
          sprawdzić!!!nie, tam nie ma cukru-jest glukoza!!pewnie pomyliłaś
          sie...pozdrawiam serdecznie!!!!!
          • mamahani Re: Nałęczowianka, PLANTEX ? 15.03.04, 09:30
            też pobiegłam do kuchni... i wyczytałam herbatka z kopru włoskiego Hipp od 1
            mca składniki:: cukier gronowy, cukier, wyciąg z kopru włoskiego. Może ja tępa
            jestem ale dla mnie cukier oznacza sacharozę. Hdyby była to glukoza to by
            napisali chyba, nie? Poza tym 100 g granulatu ma 383 kcal ... Może mamy inne
            herbatki????
            • komika Re: Nałęczowianka, PLANTEX ? 15.03.04, 22:23
              hej !!! tak, tak i stąd nieporozumienie!! ja mówiłam o Hipp "Herbatka
              poprawiająca trawienie"-ona nie ma sacharozy tylko glukoze! a w składzie ma
              wyciąg z kopru,rumianka i anyżku!!Ja podaję tą!!!Masz co los -ale sie
              dogadałyśmy!!!!hihihi!!!pozdrawiam serdecznie!!!!
              • ewamamaolka3 Re: Nałęczowianka, PLANTEX ? 24.05.04, 12:08
                Czesc dziewczyny. Mojej malej nie pomaga plantex poniewaz zawiera laktoze a
                mala jest na nia uczulona.
    • szyszunia75 Re: Nałęczowianka, PLANTEX ? 28.05.04, 13:58
      Czesc! Plantex spokojnie mozesz podawac od drugiego tygodnia zycia, wiec dla
      dwumiesieczniaka zdecydowanie sie nadaje. Moja córeńka piła Plantex na kolki -
      czasem pomagal, a czasem nie. Wtedy sięgałam po Gripe Water (po ukończeniu
      miesiaca życia) i czasem to było lepsze (starałam się używać albo tego, albo
      tego, nie łączyć). Mam wrażenie, że Gripe Water działa lepiej, tylko taki
      maluch ma kłopoty ze spiciem lekarstwa z łyżeczki i czasem więcej się nałyka
      powietrza i "zabąbluje" niż pozbędzie nadmiaru gazów. Ale może spróbujesz?
      • agatunka Re: Nałęczowianka, PLANTEX ? 28.05.04, 22:59
        My podawaliśy Gripe Watr butelką. Mieszaliśmy w proporcji 1 łyżeczka wody na 1
        łyżeczkę Gripe. Pomagało doskonale
    • othala1 Re: Nałęczowianka, PLANTEX ? 02.06.04, 19:13
      Ja podaję żywiec - od samego poczatku. I herbatki Hippa też. Mojemu skarbowi
      smakuje zwłaszcza ta z rumianku.
      Pozdrawiamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka