Dodaj do ulubionych

butelki, smoczki

20.04.04, 20:19
szykuje się do zakupu buteleczek, smoczków itp. Słyszałam, że lepiej kupować
z tej samej firmy, bo z innych często nie pasują. Podobnie przy dokupowaniu
podgrzewaczy itp. Prosze poradźciem, jakiej firmy są najlepsze akcesoria. Z
tego co się troszkę zorientowałam (koleżanki, prasa) to dobre są AVENTu,
Canpola i NUKa oraz BABYONO. A może jakieś inne??? Proszę podzielcie się
doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • agniecha281 Re: butelki, smoczki 20.04.04, 21:19
      witaj
      ja uzywam NUKa,wydaja mi sie najlepsze,mam tez jedna buteleczke gerbera,tez
      jest fajna.AVENT?Kupilam jedna na probe i oddalam kolezance..Po pierwsze mala
      nie chciala z niej pic,po drugie nie miescila sie do termosu i
      podgrzewacza....Jak bym miala polecic to POLECAM NUKa...smoczki rowniez NUK
      Pozdrawiam
      Agnieszka
      • slonko12345 Re: butelki, smoczki 20.04.04, 22:14
        a ja nie polecam serii samosterylizujących butelek canpolu "balonik", bo nie
        pasują do niej standardowe smoczki innych firm. Nie mogłam kupić do niej np.
        smoka ze spłaszczoną końcówką (moje słonko nie chciało pić z "anatomicznego").
        Jak już jakiś pasował, to był trzy razy droższy od pozostałych.
        Natomiast jeżeli chodzi o wygodę, to jest rewelacyjna - wkłada się na półtorej
        minuty do mikrofali i problem ze sterylizowaniem z głowy!
        Pozdrawiam,
        Marta
        • agatunka Re: butelki, smoczki 20.04.04, 23:20
          Polecam NUKa.Butelki dobre ma też canpol ale smoczki zakładam Nuka Rewelacja. A
          stanowczo odradzam AVENT - mój syne knie chciał z niej jeść, nie pasują ani do
          termosów i w ogóle są nie fajne.
          Pozdrawiam
    • margarettka Re: butelki, smoczki 21.04.04, 10:00
      a ja wlasnie goraco polecam avent. Smoczki maja najbardziej zblizony ksztalt do
      piersi. Moj synek jest karmiony piersia ale wielokrotnie podawalam mu mleko z
      tych wlasnie smoczkow i butelek i absolutnie nie odzwyczail sie od piersi,
      wrecz przeciwnie jet mu to kompletnie obojetne cy pije z piersi czy z butelki,
      nie ma zadnych problemow z przestawianiem sie. Jest to bardzo wygodne kiedy
      jest potrzeba zostawienia dziecka pod czyjas opieka. Poza tym avent ma tez
      switny zestaw do zamrazania pokarmu, w ogole ich produkty sa bardzo przemyslane
      i dobre, jedyny minus to dosc wysoka cena.

Pozdrawiam
      Gosia i Ignaś (23.02.2004)
    • antonina_74 Re: butelki, smoczki 21.04.04, 10:43
      My mamy duzo butelek i smoczkow canpolu. Dobre i tanie :) Smoczki czesciowo
      canpol, czesciowo nuk, ze trzy chicco.
      z Aventem jest ten problem ze jak sie raz kupi Avent to trzeba wszystkie
      akcesoria dokupowac tej samej firmy np. podgrzewacz bo butelki nie whodza do
      standartowego podgrzewacza. Drogo i moim zdaniem nieprzyjemna, monopolistyczna
      praktyka. A Nuk, Canpol, Baby Ono mozna uzywac wymiennie - smoczki i butelki
      pasuja do nakretek.
      Pozdrawiam,
      Antonina
      • antonina_74 Re: butelki, smoczki 21.04.04, 10:44
        nie wchodza przez "ch"oczywiscie :)
        • margarettka Re: butelki, smoczki 21.04.04, 11:28
          ja mam podgrzewacz philipsa i wchodza do niego wszystkie butelki aventu
          pozdr
          Gosia
      • aktas Re: butelki, smoczki 26.04.04, 19:17
        Witam !!!
        Cena, wygląd to oczywiście ważne ale chyba najważniejszy jest efekt stosowania
        butelki.Nie wiem jak wasze pociechy ale moja napewno nie ma kolki po jedzonku
        z butelki Awent.Butelki są tak wyprofilowane, ze dziecko nawet łapczywie ssąc
        nie połyka nadmiaru powietrza co jest główną przyczyną gromadzenia gazów w
        jelitach.Czasem lepiej wydac troche więcej i mieć spokój z tą nieprzyjemną
        dolegliwością.
    • saba76 Re: butelki, smoczki 21.04.04, 11:53
      Ja używam Campokla no i mam jedą butelke nuka(smoczkow tej firmy niechce moja
      dziewuszka)smoczki kupuje silikonowe bo kalczukowe szybko sie wycieraja i robią
      sie nieestetyczne.
      Kubek treningowy mam Campolu i mozna dokupic częśc ze smoczkiem.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11737437
    • gdunia1 Re: butelki, smoczki 21.04.04, 12:59
      wróciłam do pracy, dy mały miał niecałe 5 m-cy. uczyłam go pić z różnych butli
      i różnych smoków. po mnóstwo próbach stanęło na butelce aventu i smoczku
      Canpolu z szerokim denkiem.smoki aventu są dobre, ale za twarde dla mojego
      żuka. pozdrawiam mocno.marta
    • lechasia Re: butelki, smoczki 21.04.04, 15:12
      Ja używam Nuby - są drogie, ale sprawdzają się genialnie.Mają smoczek z
      wypustkami, który przypomina brodawke, czujnik ciepła i bardzo łatwo utrzymać
      je w czystości - nie zachodzą, nie matowieją i po dłuższym czasie wyglądają jak
      nowe. Polecam !!!
      Asia
    • kasia.tycz Re: butelki, smoczki 21.04.04, 16:07
      Ja polecam Aventu, anatomiczne, przypominaja ksztalt sutka, moje dziecko nie
      odzwyczailo sie ssac piersi, mam podgrzewacz do ktorego pasuja wszystkie
      butelki i sloiczki :-)
      • roxy_roxy Re: butelki, smoczki 21.04.04, 22:09
        Dziękuję wam za cenne rady. Na pewno wiem już nieco wiecej i to z
        Waszej "praktyki" Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka