IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 08:31
witam, prosze o porade
corka ma rok i 3-mce, probujemy odstawic ja od butelki, mleka wogole nie pije a napoje pije z butelki, odkad skonczyla pol roku probowalismy roznych kubkow, najpierw niekapek potem doidy, lovi 360, słomka, bidon, zwykly kubek i nic, albo odrazu mowi nie i nie da sie namowic albo np 1 dzien pije a potem protest, hiseria, caly dzien nic nie pije, nie ja krzyczy placze rzuca wszystkim i wkoncu w strachu przed odwodnieniem dajemy butelkę spowrotem. co zrobic? dac narazie spokoj i sprobowac za miesiac, dwa?
Obserwuj wątek
    • jagabaga92 Re: butelka 05.12.11, 09:09
      ja bym odpuściła, pod warunkiem że picie wygląda tak, że dziecko pije z butelki w ceku NAPICIA SIĘ, a nie że chodzi z butlą non stop i gdy tylko jej się przypomni, to pociąga ze smoka. Jedno, na co warto zwrócić uwagę, to na anatomiczny kształt smoczka.
    • dziewczyna_bosmana Re: butelka 05.12.11, 16:31
      A próbowałaś jej podawać picie łyżeczką? Może to do Niej przemówi :) Trzymam kciuki!
    • barbara.gierowska Re: butelka 10.12.11, 23:00
      Witam,
      Proponuje odpuścić na 2-3 tygodnie,a potem podjąc ponowna próbę,ale konsekwentną. Z pewnością przez 1 dzień dziecko nie odwodni się ,a na pewno nie mozna ulegać w tej kwestii histerii córeczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka