Dodaj do ulubionych

mleko comfort

23.12.11, 23:17
Czesc!

Od jakiegos czasu czytam to forum,mieszkam w UK, nawet nie wiem, czy ktos mi tu pomoże.

Moj 5 miesieczny synek ma straszliwe kolki po mleku Cow&Gate 2 Hungry baby, postanowilam kupic mu Cow&Gate comfort.
Tylko nie wiem za bardzo jak mam je dawkowac i kiedy podawac.
Na opakowaniu jest napisane,ze to mleko jest do specjalnego uzytku medycznego, minier troche czasu zanim dostane sie do lekarza, bo kolki nie daja mu normalnie funkcjonowac.
Mleko samo w sobie po rozrobieniu nie ma konsystencji...mleka...jest zbyt wodniste i wg mnie dziecko nie najje sie, jak mu dam 210ml.

Czy ktos bedzie znal odpowiedz na moje pytanie?

Mam mozliwosc kupienia mleka w polskim sklepie, to mleko to np bebilon i inne, ale cena mnie przeraza- opakowania sa po chyba 400g a te angielskie maja po 900 a roznica w cenie- 3 funty.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: mleko comfort 25.12.11, 22:19
      Witam,
      Nie znam szczególowych składów tych mlek ( podejrzewam,ze to odpowiedniki polskich mieszanek,myślę,ze na pewno może Pani znalezć brytyjską stronę producenta)
      Sadzę jednak,ze opierając się na polskim schemacie żywienia, że dziecku przed ukończeniem 6 miesięca zycia bardziej bedzie odpowiadać tzw mleko poczatkowe - z 1
    • barbara.gierowska Czy chodzi o to mleko ? 25.12.11, 22:40
      www.cowandgate.co.uk/our_products/baby_milks/comfort_milk
      Jeśli tak - wygląda na odpowiednik polskiego Bebilonu Comfort,więc śmiało można spróbować,nawet jesli maluch miałby zjeśc nieco wieksza porcję .
      Co do konsystencji - producent zapewnia,ze jest ona "thicker" :)
      • karolajna83g Re: Czy chodzi o to mleko ? 27.12.11, 19:01
        Bardzo dziękuję za odpowiedź.
        A mleko z 2 zaczęlam dawac dlatego,ze moj syn nei najadałsie po tym z 1.
        Czy ewentualnie moglabym wrocic do tego z 1?
        Moglabym sprobowac dac dziecku polskie mleko- czy bebilon1 bedzie dobry?
        pozdrawiam
        • mialumia Re: Czy chodzi o to mleko ? 28.12.11, 16:36
          mozesz podac aptamil comfort (polski bebilon comfort). To mleko jest nieco bardziej geste wiec bedziesz musiala zmienic smoczek o jeden stopien w gore zeby latwiej sie dziecku pilo.
          • mialumia Re: Czy chodzi o to mleko ? 28.12.11, 16:37
            a najlepiej porozmawiaj z gp, dostaniesz recepte i bedziesz miala to mleko za darmo.
        • barbara.gierowska Re: Czy chodzi o to mleko ? 28.12.11, 21:33
          Witam,
          Można bez obaw powrócić do mleka z 1
          • karolajna83g Re: Czy chodzi o to mleko ? 28.12.11, 23:00
            O to, dziekuje za odpowiedzi. W sumie to C&G juz kupilam, ale skorzystałam z niego 2 razy.

Spróbuję jeszcze dac małemu mleko z 1. I jeszcze któregos dnia kupie to polskie.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka