Dodaj do ulubionych

Supermilker

31.05.12, 14:03
Witam, czy ktoś może zna coś takiego jak Supermilker? podobno poprawia smak mleczka, dobry dla niejadków i dzieci które nie lubią mleka. moje pytanie... od kiedy można dodawać go do mleczka???
moje dziecko nie chce już jeść niczego z mlekiem nie mówiąc o samym mleku a ma dopiero 5,5 miesiąca... jestem załamana... już nie wiem co robić...pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: Supermilker 01.06.12, 15:45
      Witam,
      Nie wiem czy chodzi o to :
      kobieta.iso.pl/Wiadomo%C5%9Bci/S%C5%82odkie-znaczy%E2%80%A6-zdrowe-Supermilker-47123.html
      Z pewnością nie jest to produkt dla niemowlat w wieku Pani maluszka
      • nanah79 Re: Supermilker 02.06.12, 10:18
        dokładnie chodziło mi o to... szkoda...
        pani doktor mam jeszcze pytanie... czy moje dziecko może mieć 3 posiłki mleczne w ciągu doby? tzn. rano kaszka np bananowa (na 100 ml mleka), deserek, warzywa z mieskiem, sinlac i mleko nocne (120-150). czy to jest wystarczająca ilość mleka... wiecej nie przejdzie... moje dziecko jest niejadkiem a mleka z butli nie wypije w ciągu dnia. czy sinlac moze być liczony jako mleko?? Córka ma 5,5 miesiąca i waży 7220.
        • e-kasia27 Re: Supermilker 03.06.12, 01:30
          Jeśli dziecko nie chce pić mleka, to należałoby się zastanowić nad tym, czy przypadkiem dziecko nie ma alergii na krowie mleko, a nie wciskać mu na siłę coś, co być może mu bardzo szkodzi.

Spróbuj dawać przez jakiś czas mieszankę na bazie soi np. Humanę SL, zamiast krowiego mleka.
          Może wtedy problem z niejedzeniem zniknie.
          • nanah79 Re: Supermilker 04.06.12, 08:03
            córka ma lekką alergię na mleko krowie. była na pepti teraz jesteśmy na humanie ha (decyzja lekarza) i jest wszystko w porządku. ale odkąd je inne rzeczy niż mleko nie tknie butelki... nawet dałam jej sinlac w butelce ze smoczkiem do kaszek ale też nie chciała. caly dzień machanie łyżeczką. byłam u pediatry i powiedziała ze mam jej nie "katować" mlekiem skoro nie chce. wystarczy rano kaszka na mleku (100ml mleka) + sinlac+ mleko nocne. z czasem moge spróbowac jogurcików i obserwować. przestałam już panikować bo rozwija sie dobrze. moze nie waży specjalnie duzo 7220 (5,5 miesiąca) ale zawsze mało jadła i widocznie jej to wystarcza. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka