Dodaj do ulubionych

Jakie mleko po Nutramiegen 2? Problem

05.06.12, 14:04
Witam
Mój synek od 2 miesiąca życia jest na Nutramigenie z powodu nietolerancji laktozy. Teraz ma 18 miesięcy. Je wszystko. Lekarz zalecił nam zakończenie karmienia Nutramigenem. Niestety nie mogę dopasować mleka. Daję Nan pro, ale niestety ból brzucha okropny, wzdęcia. Dziecko nie śpi całe noce, ma problem z oddaniem gazów i zrobieniem kupki. Płacze, marudzi. Widać, że mleko mu nie służy. On niestety nadal domaga się mleka. Inne produkty je i nie ma żadnych objawów, a z mlekiem problem. Jakie mleko mu podawać??
Obserwuj wątek
    • adas_i_mama Re: Jakie mleko po Nutramiegen 2? Problem 05.06.12, 19:43
      Lekarz kazał tak od razu odstawić Nutramigen i przejść na inne mleko z laktozą? To dość brutalne.
      Ja bym zmieniała stopniowo - do nutramigenu (bądź enfamilu o-lac jeśli nie ma skazy białkowej) dodawać odrobinkę mleka z laktozą i obserwować dziecko - i zwiększać dawkę aż do całkowitej podmianki.
      Organizm malucha z dnia na dzień nie wzmoże produkcji laktazy przecież.
    • barbara.gierowska Re: Jakie mleko po Nutramiegen 2? Problem 06.06.12, 13:22
      Witam,
      Proponuje mieszankę z obnizonym poziomem laktozy np Nan Sensitive albo Bebilon Comfort.
      Jeśli próba wprowadzenia laktozy bvłaby nieudana- do rozważenia mleko sojowe
      • framaga32 Re: Jakie mleko po Nutramiegen 2? Problem 06.06.12, 15:18
        dostaliśmy skierowanie do szpitala na obciążenie laktozą, może dadzą nam przedłużenie na Nutramigen bo na 100 % puszka kosztuje prawie 40 zł, nie stać mnie na to, muszę mieć ze zniżką, dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam, a co do mleka sojowego, jest jakieś specjalne, które można podawać 1,5 dziecku, w sklepie widziałam tylko sojowe napoje mleczne??? czy to jest to ???/
        • barbara.gierowska Re: Jakie mleko po Nutramiegen 2? Problem 10.06.12, 19:37
          Witam,
          Miałam na mysli :
          www.bebilon.pl/produkty/preparaty_mlekozastepcze/bebilon-sojowyalbo
          mamosfera.pl/humana/produkty/produkty_lecznicze/humana_sl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka