k1z 30.06.04, 11:35 czy można przygotować mleko na noc i zostawić w podgrzewaczu(na 4-5 godz)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nietoperek21 Re: gotowe mleko na noc 30.06.04, 14:43 nie radzę . Ja zawsze gotowałam wodę wieczorem potem a w nocy dodawałam proszek i grzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: gotowe mleko na noc 30.06.04, 14:54 Nie, nie wolno trzymać gotowego mleka w podgrzewaczu, ale można w lodówce i potem pogrzać. ALbo faktycznie tylko wodę i potem dodać proszek. Odpowiedz Link Zgłoś
chimer Re: gotowe mleko na noc 01.07.04, 08:01 my nalewamy wieczorem odpowiedniej temperatury wodę do termosu i w nocy rozrabiamy z proszkiem. m i S Odpowiedz Link Zgłoś
mkluczak Re: gotowe mleko na noc 01.07.04, 16:45 dzwoniłam do Humany i do Bebilonu - zgodnie twierdzą, że mleko po rozrobieniu może stać tylko godzinę, więc robię tak (opracowałam na 130 i 150 ml wody): wieczorem wlewam wodę do butelk 80ml (100ml) i gdy mały zgłodnieje dolewam świeżo zagotowaną wodę do 130ml (do 150ml) i dodaję proszek. Temperatura wychodzi mi w sam raz. I tak funkcjonuję przez cały dzień - nie gotuję a potem studzę wodę przed karmieniem, tylko dolewam do wcześniej przygotowanych butelek. Podobno taka woda w butelce może stać 12h. Odpowiedz Link Zgłoś
koloris5 Re: gotowe mleko na noc 13.07.04, 10:22 No to ja pochwalę się za mój pomysł na nocne karmienie. Na początku jak jadła co 3 godz. przygotowywałam sobie potrzebną ilość butelek z odpowiednia ilością wody przegotowanej, oraz mleko w puszce na tacy. Stawiałam to na stoliku nocnym przy podgrzewaczu, który nastawiałam na odpowiednia temperaturę. Wsadzałam tam butelkę z wodą i czekała sobie tam, aż się córa obudzi. Nasypywałam mleka, mieszałam i podawałam a do podgrzewacza kolejna butelka z wodą. To jest naprawdę rewelacyjna metoda. Nie znam wstawania, chodzenia do kuchni i gotowania wody. Odpowiedz Link Zgłoś