Dodaj do ulubionych

Problem z 2,5 mies. synkiem

12.09.12, 20:35
Witam,

Mój 2,5 miesięczny synek ma ostatnio problem. Podczas pierwszych łyków mleczka (Bebilon Comfort) słychać głośne przelewanie w brzuszku, wierci się i płacze podczas jedzenia. Podczas dnia prawie w ogóle nie śpi. Kiedy położymy go do łóżeczka (nawet śpiącego) budzi się od razu i płacze lub się pręży. Jest bardzo niespokojny. Nie ma różnicy czy leży na brzuszku czy pleckach. Jedynie uspokaja się jak jest noszony. Najgorzej jest wieczorem. Myśleliśmy, ze to kolki i stosujemy Sab Simplex.
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: Problem z 2,5 mies. synkiem 13.09.12, 12:52
      Witam,
      Być może problem tkwi w niewłaściwie dobranym smoczku ? Może wypływ jest zbyt szybki i dolegliwości mają źródło w łykaniu powietrza ?
      Proponuję wypróbować inny rodzaj smoczka
    • trusia29 Re: Problem z 2,5 mies. synkiem 19.09.12, 00:05
      Ja bym zmieniła mleko.
      • mim2504 Re: Problem z 2,5 mies. synkiem 24.09.12, 15:23
        Właśnie chyba zmienię mleko. Póki co na nic innego nie wpadłam :)
    • kindddzia Re: Problem z 2,5 mies. synkiem 24.09.12, 19:58
      mamy to samo z coreczka, ma 2 miesiace. Ma kolki i strszne gazy. Po roznych testach jestesmy drugi tydzien na Nutramigenie. B comfort i pepti Jej nie sluzyly, bo jak sie okazalao nie tolerowala laktozy.
      Teraz jest lepiej ale gazy dalej sa, jak zaczyna jesc to slychac dudnienie w brzuszku i na pewno nei jest to lykanie powietrza, bo ladnie ssie, z dobrej butelki .. i nie nie dzieje sie tak przy kazdym karmieniu. Mam wrazenie, ze ma zapowietrzony zoladek, nei tylko jelita.

I czasami jest super, a jak jest kolka, to jest i ulewanie, i bekanie, i czkawki i Jej sie odbija, nawet 3h po jedzeniu beka :(

Moze jeszcze trzeba poczekac az Nutramigen zupelnie zadziala, moze to zwykle fizjologiczne dojrzewanie ukl pokarmowego. Na wszelki wypadek zrobimy jeszcze posiew kalu.

Prosze, pisz jak sytuacja u Was, czy cos pomoglo w koncu.
      Na spokoj za dnia, zeby dziecko troszke pospalo polecam chuste lub nosidelko ergonomiczne. I na wszelki wypadek trzeba przebadac maluszka, a pewnie to wszystko kwestia albo mleka albo czasu ....
      • mim2504 Re: Problem z 2,5 mies. synkiem 26.09.12, 12:58
        Dobrze wiedzieć, że nie jesteśmy sami :) zaczynamy od zmiany mleka i zobaczymy, co będzie dalej. Pediatra mówi, że wszystko w porządku. Ale nasza pediatra zawsze mówi, że wszystko jest OK. Ostatnio pomaga nam noszenie synka w nosidełku ergonomiczynym. Acha :) Ostatnio placz ustał jak nosiłam synka przodem (oparty był pleckami o moją klatę piersiową, podtrzymywałam jedną ręką pupę, a drugą brzuszek) i chodziłam.

Pozdrawiam cieplutko :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka