Dodaj do ulubionych

Nutramigen

07.02.14, 23:06
Witam , Nasz 3 miesięczny synek odkąd zaczął jeść mleko modyfikowane ( od miesiąca ) zaczął robić płynne, ciemno zielone, czasami spienione , bardzo,bardzo brzydko pachnące kupki ze śluzem . Jeden z lekarzy (neonatolog, dziecko było wcześniakiem ) zalecił podawanie dodatkowego probiotyku, gdyby nie przeszło mieliśmy podawać nutramigen lub bebilon pepti . Od wizyty jakość kupek się pogorszyła więc w przychodni całodobowej otrzymaliśmy nutramigen . Jednak nasz lekarz twierdzi, że nie ma podstaw do podawania nutramigenu mimo, iż jakość kupek się zmieniła. Nie pachną tak brzydko ,nie rozlewają się są koloru oliwkowo zielonego lub żółtobrązowego , śluzu jest o wiele mniej . Obecnie zostal mu przepisany nutramigen lgg po którym bardziej niż zwykle boli go brzuszek . Czy mimo że Nutramigen bardzo mu pomógł nie ma wystarczających wskazań do jego podawania ? Co może być przyczyną takich dolegliwości , Preparaty jakie dziecko przyjmuje to debridat ( na kolki ) żelazo (anemia ) i probiotyk bio gaiaa ,
Obserwuj wątek
    • agal1910 Re: Nutramigen 29.05.14, 09:18
      Hej. Mam pytanie. Jak jest u Ciebie po tym karmieniu nutra lgg. Ja podaje swojej corce 5 dzien. Corka ma skonczone 3 mce. Powrocily kolki a byl spokoj od jakiegos miesiaca. Wczesniej podawalam pepti -5 tyg bylo chyba ok z tym ze mala straszne baki puszczala i to ja wybudzalo do tego pojawila sie codzienna mega wodnista kupa i stad zmiana na nutra lgg. Teraz kupka jest jasnozielona taka jak musztarda i o takiej tez konsystencji. Do tego zauwazylam jakies takie ciemne grudki w kupce ale nie w kazdej.boje sie ze to krew. Napisz prosze jak u Twojego dzidzia to mleko sie przyjelo. Pńozdrawiam.
      • lunkalinka Re: Nutramigen 26.06.14, 23:03
        Moja córka jest na zwykłym nutramigenie, też miała takie kropki ciemne o jakich piszesz i też bałam sie, że to krew. Dałam kupkę do badania na krew utajoną, ale jej nie wykryto.
    • kokol2 Re: Nutramigen 28.11.14, 18:51
      Nutramigen AA 400g - cena na receptę TYLKO 3,20 zł !!! (bez 146 zł) !!!
      Stosowanie dietetyczne u niemowląt od urodzenia i dzieci z ciężką postacią alergii na białko mleka krowiego oraz nietolerancją różnego rodzaju żywności, u których zastosowanie w postępowaniu dietetycznym hydrolizatów o znacznym stopniu hydrolizy nie przyniosło efektu, a także w alergii na białko sojowe i w przypadkach, gdy wskazane jest zastosowanie mieszanki elementarnej zwyczajnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka