Dodaj do ulubionych

Które mleko hipoalergiczne najlepsze??

17.09.04, 10:18
Hej
Poniewaz chce zaczac dokarmiac malego mleczkiem sztucznym chcialam sie
dowiedziec ktore mleko hipoalergiczne jest najlepsze. Pare dni temu po raz
pierwszy i ostatni maly dostal NAN HA1 ale nie byl zadowolony i wyraznie mu
nie samkowalo. Jakie mleko polecacie??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kinga.krolikowska Re: Które mleko hipoalergiczne najlepsze?? 17.09.04, 14:57
      musisz poprobowac wszystkiego. jesli karmilas piersia do tej pory, to zadne
      mleczko mu nie bedzie smakowalo. ja swoja ole karmie wlasnie NAN HA, ale ja ja
      karmie od urodzenia tym mlekiem i jest ok. Z tego co slysze od kolezanek to
      maja takie samo zdanie jak ja ze NAN jest najlepszy. Podobno nutramigen jest
      okropny-ja nie probowalam. na bebilon moja cora miala uczulenie. tak wiec
      metoda prob i bledow......

pozdrawiam kinga
    • emiczek Re: Które mleko hipoalergiczne najlepsze?? 17.09.04, 18:20
      ile maly ma? karmisz go piersia? czemu chcesz dokarmiac? i czemu chcesz podac
      mleko hypoalergiczne?
      jesli chcesz przejsc na sztuczne mleko a maly juz jest na tyle przyzwyczajony
      do Twojego mleczka ze nie chce sztucznego musisz go przyzwyczajac powolutku. to
      dla niego nowy smak. na poczatek proponuje zmieszac porcje swojego mleka ze
      sztucznym w proporcji 4 lub 5 do 1 i jesli zalapie to nastepnego dnia zwiekszyc
      porcje sztucznego az dojdziesz do samego sztucznego. mialam ten sam problem -
      przerobilismy mnostwo mieszanek a maly nic nie chcial jesc. w koncu stanelo na
      zwyklym NAN 1.

jesli dziecko nie jest z ryzykiem alergii lepiej podawac zwykle mleko. a jesli
      chodzi o mleka hy[poalergiczne nan ha jest chyba najlepsze
      • matylda26 Re: Które mleko hipoalergiczne najlepsze?? 17.09.04, 20:46
        Hej
        Karmie moim mlekiem ale z butelki bo maly nie chcial od poczatku piersi. Za 2
        tygodnie wracam do pracy a maly 12.10 skonczy dopiero 4 miesiace. Nie dam rady
        tyle sciagnac mleka ile bedzie potrzebowal na caly dzien bo maluch zjada co 2
        godziny po 180ml dlatego chce wprowadzic sztuczne ale oprocz sztucznego nadal
        chce dawac moje mleko tylko jak go braknie to lepiej zeby mlody byl
        przygotowany na ta okolicznosc gdyby musial jesc sztuczne.
        Pozdrawiam i dziekiuje za odpowiedzi.
        • ania_brozek do matylda26!!! - pilne 18.09.04, 11:45
          we wtorek urodzilam coreczke, ale wlasnie mam problem bo ona nie chce mojej
          piersi, powiedz jak to zrobilas ze tyle czasu odciagasz pokarm i ci nie zanikl,
          ajkie mialas poczatki prosze napisz mi jak najwiecej, ja narazie troche
          odciagam pokarm, ale jest za malo i musze troche ja dokarmiac, ale bardzo bym
          chciala zeby dostawala moj pokarm
          • matylda26 Re: do matylda26!!! - pilne 18.09.04, 18:02
            Hej
            Wlasciwie to od poczatku odciagalam pokarm bo mialam go duzo, dziewczyny pisaly
            tutaj na necie ze trzeba to robic jak najczesciej (na przyklad co dwie godziny)
            ja odciagam co 3 godziny po 180. na samym poczatku odciagalam 120 a jak
            chcialam to zwiekszyc to poradzili mi zeby po 20 minutach dociagac i tak
            odciagalam pozniej po 150 az zwiekszylam do 180. Dodatkowo pije duzo plynow,
            herbatke na laktacje z hipa i wlasciwie to codziennie karmi. Aha i sciagam
            recznym Aventu bo z Medeli elektryczny mi nie spaspwal i go sprzedalam.
            Pozdrawiam i powodzenia
          • la_lunia Re: do matylda26!!! - pilne 30.09.04, 21:11
            jezeli tylko znjadziesz czas na czytaie tak dlugiego wtaku to polecam Ci
            watekkarmie odciaganym lekiem
            ja juz 3,5 m-ca odciagam mleko
            trzeba po prostu robic to sysematycznie co 3-4h a mleczka napewno nie zabraknie
    • 30-19m Re: Które mleko hipoalergiczne najlepsze?? 27.09.04, 11:03
      Nasz Janek ma 6 tygodni. Najpierw jadł Nan 1 ale miał duże zaparcia,
      przeszliśmy na bebiko omneo ale było jeszcze gorzej - to mleczko było za gęste,
      teraz je bebilon pepti i jest dużo lepiej. To mleczko trzeba kupować w aptece
      bo jest o połowę tańsze - z receptą - 12 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka