amistar 30.10.04, 17:23 Czy nie zaszkodzi mojej małej (5,5 m-ca)dosładzanie Bebilonu Pepti glukozą. Inaczej nie chce jeść. Dodam, że daję 4 łyzeczki glukozy na 150 ml mleka. Proszę o odpowiedź. Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margarettka Re: Bebilon Pepti 02.11.04, 07:49 Hmmmm, szczerze powiem, ze nie wiem jak na dluzsza mete moze wplynac stale dosladzanie. Mysle, ze powinnas spytac pediatry. Moj synek tz nie chcial pic bebilonu pepti, ponad 2 m-ce trwalo przyzwyczajanie go do zmiany piersi na bebilon pepti, ja podawalam z kaszka smakowa bobovity. Najpierw nie chcial w ogole, ale z czasem zaczal pic, najpierw rano, jak byl zaspany, a potem juz bez wiekszych problemow. teraz pije tylko bebilon pepti- zawsze z dodatkiem kaszki i bardzo mu to smakuje, no ale nie bylo prosto go przyzwyczaic. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmm Re: Bebilon Pepti 02.11.04, 13:06 a jak myśłisz odkiedy mogę zagęszcz.. bebilon ? mojemu wystarcza 150 na 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia75 Re: Bebilon Pepti 03.11.04, 12:06 Ale kaszka też ma cukier i to przeważnie normalny, krystaliczny, nie glukozę. Więc nie bardzo rozumiem różnicę - dodawanie kaszki do każdego posiłku dobre, dodawanie glukozy złe... Ale masz rację, że najlepiej spytać pediatry o zdanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś