Dodaj do ulubionych

Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti:)

02.11.04, 18:44
WItam!
Spróbuję wyjaśnić o co mi chodzi:)
Synek pije bebioln pepti, jeżeli Wy też tym karmicie, to moze mi coś
wyjaśnicie.
NA początku robiłam tak, ze wlewałąm do butelki 150ml wody i do tego 5 miarek
mleka. W efekcie wychodziło około 170 ml mleka.
Ostatnio zrobiliśmy tak,że do butelki najpierw wsypaliśmy 5 miarek mleka i
150 ml wody. I wyszło w porządku.
Z kolei na puszce jest napisane 5 kjmiarek i 150 ml wody. A w sposobie
przyrządzania umyj butelkę, itd., wlej odpowiednią ilość wody do butelki.
Już zwariowałam:) Tyle się pisz i mówi, o tym, żeby nie mieszać proporcji
mieszanek mlekozastępczych. Czy ktoś mże mi choć troche to wyjaśnić?
Gorąco pozdrawiam.
Ania
Obserwuj wątek
    • szyszunia75 Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 03.11.04, 12:01
      Proporcje są takie 150 ml wody+5miarek. Czyli najpierw odmierzasz ilosc wody,
      potem wsypujesz proszek. I wychodzi tego ok. 170 ml razem. Jeśli najpierw
      wsypiesz proszek i dopełnisz wodą do 150 ml to mleko jest za gęste. Pozdrawiam!
      • la_lunia Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 03.11.04, 12:59
        no a jak np. w "schematach" zywienia pisze
        4*180 ml mleka
        to jak to rozumiec?
        180ml wody + mleko - i wyjdzie 200
        czy
        160ml wody + mleko - i wyjdzie 180
        ?
        :))
        oczywiscie wiadomo, ze kazde dziecko je inaczej - mniej czy wiecej
        ale chodzi o zasade
        wiec jak? :)
        • aneta76 Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 03.11.04, 14:11
          Maja na mysli, mleko zrobione ze 180ml wody. Tak sie robi kazde mleko, nie tylko bebilon pepti.
          • mmmmm Re: Mleko do wody, pytanko: 03.11.04, 17:26
            dziewczyny skoro przy bebilonie : na jak długo wystarcza waszym dzieciom butelka beb,pepti mój regularnie 150 ml co 2 godziny ma tylko jedną przerwe nocną kiedy spi głęboko to na 4 godziny dzisiaj rano się załamałam bo zaczął płakać po półtorej godzinie od ost karmienia i bynajmniej nie woła o herbqatkę na początku karmienia zawsze,,słychać '' że ma pusto w żołądku, ma 10 tygodni i poza tym wszystko jest ok. co o tym myślicie ?
            • la_lunia Re: Mleko do wody, pytanko: 04.11.04, 21:08
              moja ma 5 miesiecy (za pare dni) i wypija 150-180ml mleka co 3 h
              w nocy spi wiec nie pije
              na dobe wychodzi wiec okolo 750-900ml
          • mmmmm Re: Mleko do wody, pytanko: 03.11.04, 17:26
            dziewczyny skoro przy bebilonie : na jak długo wystarcza waszym dzieciom butelka beb,pepti mój regularnie 150 ml co 2 godziny ma tylko jedną przerwe nocną kiedy spi głęboko to na 4 godziny dzisiaj rano się załamałam bo zaczął płakać po półtorej godzinie od ost karmienia i bynajmniej nie woła o herbqatkę na początku karmienia zawsze,,słychać '' że ma pusto w żołądku, ma 10 tygodni i poza tym wszystko jest ok. co o tym myślicie ?
    • jaworka Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 03.11.04, 21:57
      Witam!
      Dziękuję za odzew:) Oczywiście chodzi mi o każde mleko, z tym, ze my pijemy
      Bebilon:)
      Albert ma 6,5 mca. Pije to mleko już 1,5 mca. Puszka starcza na tydzień. Pije
      rano kaszke robiona na Bebilonie-100ml, wieczorem 150ml z kaszką kukurydz., w
      nocy 2x150ml. Jak jest mniej głodny, to 100.:)
      Gorąco pozdrawiam.
      Ania
      • marcines01 Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 14.11.04, 09:52
        hi,
        wiece co - nasz Mikolaj pije w nocy o 12 o 3 i o 6 - podajemy mu Bebilon 2 - w
        dzien niestety nie chce za duzo jesc - czasem od tygodnia podajemy mu jakies
        zupki albo biszkopta (czasem 2-3) .
        Ostatnio poradzono nam , zeby do bebilonu dodawac na noc np kaszki kukurydzianej
        - to bardziej syci i moze przespi noc - wczoraj sprobowalismy to zrobic - na 120
        ml mleka bebilon dodalismy jedna miarke kaszki - niestety wiele nie wypil bo sie
        smoczek zatkal (a kupilem "szyhbki" czyli 4) - i tutaj pytanie - uzywamy
        butelek AVENT - no i nie znalezlismy specjalnego smoczka do kaszek - wiec moze
        jakas rada - co uzywac do picia kaszki
    • margarettka Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 04.11.04, 10:05
      My tez jestesmy na bebilonie pepti i zawsze odmierzam w ten sposob: 150ml wody
      i do tego 5 miarek, no i u nas jeszcze z 2 lyzeczki kaszki bo inaczej nie
      tknie :)) Puszka starcza nam na 5-6 dni. Ignacy zwykle je 3x150ml w ciagu dnia
      i czasem w nocy 150 ml
      • la_lunia Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 04.11.04, 21:09
        > My tez jestesmy na bebilonie pepti i zawsze odmierzam w ten sposob: 150ml
        wody
        > i do tego 5 miarek, no i u nas jeszcze z 2 lyzeczki kaszki bo inaczej nie
        > tknie :)) Puszka starcza nam na 5-6 dni. Ignacy zwykle je 3x150ml w ciagu
        dnia
        > i czasem w nocy 150 ml

naprawde pije tlyko 3 razy na dzien??
        chyba cos sie pomylilas
        • aneta76 Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 12.11.04, 16:17
          Moja mala tez pije malo (2xdziennie po 210ml) ale z kaszka, no i dodatkowo je obiadek z warzywek i deserek. Mala wlasnie skonczyla 7 miesiecy... Puszka nam starcza na ponad tydzien.
          • aneta76 Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 12.11.04, 16:18
            A zapomnialam dodac, ze my juz jestesmy na zwyklym bebilonie, jak pila pepti, to jeszcze mniejsze porcje jej wystarczaly...
        • margarettka Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 16.11.04, 09:36
          Nie pomylilam sie. Pije 3x dziennie bebilon pepti, raz zupa raz deserek i raz
          sinlac. To jest malo?!? Lekarka uwaza ze jak najbardziej w porzadku.
    • alu2 Re:sprzedam Bebilon Pepti 16.11.04, 10:10
      hej,
      ja trochę nie na temat, ale może jesteś zainteresowana kupnem 4 puszek bebilonu
      pepti 1. Zostały mi ponieważ moja córcia przeszła na Nutramigen. Sprzedam je po
      8 zł
      • peggy1 Re:sprzedam Bebilon Pepti 16.11.04, 10:19
        juz odpisalam na post o sprzedazy:)
    • jaworka Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 18.11.04, 13:22
      Witam!
      Dziewczyny a jak stosujecie się do tabeli żywienia w Bebilonie pepti. Chodzi
      mi o wagę niemowlęcia. Mój synke ma 7mcy wazy około 9kg i dostjae z przedzialu
      6,5-10kg dla 8miesięczniaków. Pije pepti2 juz dwa miesiące. CZy mógłby pic tak
      jak 7-10 dla 10miesięczniaków?
      Jak ten problem rozwiązałyście?:) Z ciekawości pytam.
      Gorąco pozdrawiam.
      Ania
      • margarettka Re: Mleko do wody, woda do mleka - Bebilon pepti: 18.11.04, 15:25
        Ja patrze rowniez na to ile moj synek wypija tego mleka. Teraz Ignacy ma prawie
        9 m-cy, wazy ponad 10 kg i robie mu 180 ml, zwykle wypija calosc a czasem
        zostawi na dnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka