Dodaj do ulubionych

Szukam porady!!

22.11.04, 19:30
Witajcie! Mój synek urodził się 10.11.2004 z wagą 4250g i miał 57cm. Bardzo
chciałam karmić piersią ale mam bardzo mało pokarmu i muszę go karmić butlą a
ewentualnie trochę dokarmiać piersią. Przez to mam problem bo nie wiem jakie
mleko byłoby najlepsze, jakie butelki, smoczki, herbatki...??? Mały jest na
NAN1 ale mamy problem z kupą i często po jedzeniu mały robi się niespokojny,
pręży się. Nie wiem czy to kolka? Może powinnam przejść na Bebilon? Może ktoś
mi poradzi!!!!!
Obserwuj wątek
    • malusia83 Re: Szukam porady!! 22.11.04, 20:31
      witaj:)

ja stosowalam bebiko omneo bo cale otoczenie bardzo zachwalało to mleczko i
      rzeczywisci spelnilo swoje zadanko. Jest antykolkowe, pomaga przy problemach w
      oddawaniu kupki i jest najbardziej zblizone do mleka matki. naprawde super
      mleczko:) co do butelek i smoczkow uzywamy avent,dzidzius bardzo dobrze z nich
      pije, smoczki sa super wyprofilowane , sa imitacje kobiecego sutka wiec maly nie
      oducza sie pic rowniez z piersi, poza tym tez sa antykolkowe i efekt jest taki
      ze moj julek ma 2,5 miesiaca i nigdy nie mial kolki (mam nadzieje ze tak juz
      zostanie:)) herbatki...mam herbatke koperkowa HIPPA i maly dostaje ja od 2 tyg
      zycia choc praktycznie jest dla dzieci od urodzenia, jest to cherbatka
      orzezwiajaca i uspokajajaca:) no i herbatka ziolowa bobovita, herbatko
      orzezwiajaca i gaszaca pragnienie. maly chetnie pije obie:)

pzdr
      ada
      • inia25 Re: Szukam porady!! 22.11.04, 21:45
        mleko: my uzywalysmy nan (do tej pory tak jest) i nie bylo zadnego problemu -
        tylko oczywiscie NAN HA
        butelki: zaczelam od aventu - spoko, pozniej canpol - tez spoko, byly tez nuk i
        tez ok. zawsze tylko mialam smoczki antykolkowe
        herbatki: zaczelam od Plantexu - mala uwielbiala, pozniej bobovita rumiankowa,
        ziolowa, koperkowa itp. HIPP jakos nam nie podeszly.
        efekt: zero kolek, problemow z kupkami itp., ale mysle ze musisz poprobowac -
        kazde dziecko jest inne!!!!
        • annpatka Re: Szukam porady!! 23.11.04, 12:23
          Dziękuję za porady! Będę musiała na coś się zdecydować jeśli chodzi o mleko bo
          butelki mam już Aventu i faktycznie są niezłe. Lekarz zaproponował mi mleko
          Prosobee( nie wiem czy taka jest pisownia bo pierwszy raz o takim mleku
          słyszę). Może coś wiecie o tym mleczku. Będę wdzięczna za każdą informację.
          Pozdrawiam was i wasze maleństwa!!!
    • koloris5 Re: Szukam porady!! 23.11.04, 17:49
      Myślę, że sprawa kolek to indywidualna sprawa, kupek też. Moja Sonia miała je
      np po mleku NAN HA, jak tylko zmieniłam na Bebilon Ph 5,7 uspokoiła się. Nie
      wiem swoją droga dlaczego lekarze zakładają, że dziecko musi być od razu
      uczuleniowcem? Ja dostałam już w szpitalu zalecenie do podawania mleka NAN HA
      później się okazało, że ostro płacą (firma)żeby właśnie to mleko a nie inne
      przepisywano i polecano...no cóż tak jest ze wszystkim, lekami też.
      A co do mleka Omneo to moja pierwsza córka też je piła i wszystko było super a
      jak dałam teraz drugiej córce to miała zielone kupki i bolał ją brzuszek. Jak
      zmieniłam na najzwyklejsze Bebiko 1 to ma prawidłowe. Spotkałam się już z
      opinią na forum, że zielone kupki po mleku sztucznym to norma. Jeśli tak jest,
      to widocznie dane mleko nie jest odpowiednie dla dziecka.
      Znalazłam też świetne butelki, po których Kaja uspokoiła się a mianowicie B
      Free Dr. Browna. Chyba jako jedyne są tak skonstruowane aby mleko nie było
      napowietrzane tak, jak jest to we wszystkich anty kolkowych butelkach. Są
      niestety bardzo drogie i bardzo ciężko je dostać...Karmiłam pierwszą córkę
      butelką i drugą też karmię. Próbowałam już Avent, Nuk, Canpol i te są
      najlepsze. Oczywiście słyszałam opinię, że nie warte są tej ceny...jak zawsze
      opinie są podzielone i jak zwykle wybór należy do ciebie.
    • koloris5 Re: Szukam porady!! 23.11.04, 18:01
      Podam stronę butelek www.quidel.pl
      • milenaj9 do koloris5 23.11.04, 20:36

• koloris5 Re: Szukam porady!! 24.11.04, 09:50
      Niestety ok 30 zł za butelkę...Ale tak jak pisałam ja się cieszę, że tyle dałam
      i je mam a kto inny może powiedzieć, że nie są warte. Może warto kupić jedną i
      zobaczyć?
      • annpatka Re: do koloris5 24.11.04, 12:01
        Gdzie można zakupić taką butelkę? Ona jest antykolkowa?
        • koloris5 Re: do koloris5 24.11.04, 12:15
          poczytaj sobie o niej na stronie www.quidel.pl Chyba bardziej antykolkowej nie
          znajdziesz.
          • alulka22 Re: do koloris5 24.11.04, 12:24
            GDZIE MOŻNA KUPIĆ TAKĄ BUTELKĘ?
            • gochamasl Re: do koloris5 26.11.04, 14:30
              tez uzywam tej butelki, przy pierwszym dziecku (ma 3 lata) tez uzywalam- jest
              naprawde rewelacyjna
              Jest jednak pewien problem - zeden sklep , czy apteka o niej nie slyszal :(,
              zacofani ludzie

Kolo mnie w aptece chcieli za nia 50 zl - i to tez na zamowienie :(
              (Wroclaw)

ps. 2 lata temu kupowalam ja w Kolobrzegu
              • gochamasl Re: do koloris5 27.11.04, 13:42
                koloris5 a skad jestes?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka