Dodaj do ulubionych

Do mam stosujących Nutramigen...

10.02.05, 12:22
Cześć Dzieczyny! Właśnie pani pediatra przepisała nam Nutramigen. Mam go
podawać mojej 3,5 miesięcznej Natalce raz do dwóch razy dziennie - wtedy ,gdy
zamiast piersi dostaje butelkę (wcześniej odciągnięte mleko - kiedy mnie nie
było w domu). Ma to zmniejszyć ilość alergenów przekazywanych Małej z moim
mlekiem (cały czas walczymy z różnymi wysypkami, rumieniami itp), a przy
okazji ją trochę podtuczyć (przybiera na wadze tygodniowo od 100 do 150 gram).
Co Wy sądzicie o tym podejściu i o samym mleczku?
pozdrawiam
Aśka
Obserwuj wątek
    • doris48 Re: Do mam stosujących Nutramigen... 10.02.05, 12:36
      Mój Maciek (9 miesięcy) dostaje Nutramigen od 1 miesiąca życia i jestem
      zadowolona, tym bardziej że z receptą dla przewlekle chorych (literka P na
      recepcie)puszka mleka kosztuje taniej niż niejedno mleko w sklepie. Mleko to
      jest gorzkie więc teraz Maciek nie chce jeść nic słodkiego, kaszka tylko
      kukurydziana, smakowa nie przechodzi. Myślę że to chyba dobrze, może nie będę
      miała z nim problemów słodyczowych. No i na tym melku dziecko rośnie jak na
      drożdżach.
    • veronia Re: Do mam stosujących Nutramigen... 10.02.05, 14:00
      Nam też pediatra zaleciła dokarmianie tym mlekiem. Moja Natalka ma 4,5 mies. Ale to mleko jest paskudne w smaku i mała nie chce go jeść. A dla alergików napewno jest najlepsze.
      • joaska7 Re: Do mam stosujących Nutramigen... 10.02.05, 14:29
        Smakiem bym się nie przejmowała. Dzieci nie mająwyrobionych kubków smakowych i
        zupełnie inne gusty kulinarne niż dorośli. Gdyby dziecko nie chciało jeść,
        można na początku mieszać ze swoim pokarmem, zwiększając powolutku ilość
        Nutramigenu (nawet po 10 ml), ale czawami dzieci łykają to bez problemu od
        razu. U nas przyzwyczajanie trochę trwało, ok. 2 tyg.Może dlatego, że Hania ma
        już 9 mies. Teraz córka zjada aż miło. A co do zmniejszenia alergenów to
        zgadzam się, myślę, że maluszkowi może to przynieść ulgę. Ewentualnie możesz
        jeszcze zastosować u siebie dietę. Co jesz? Może coś co malucha uczula, a
        mogłabyś z tego zrezygnować. Ale jak nie chcesz to nie. Nic na siłę.
        pozdrawiam
        joanna
        • kajaaa Re: Do mam stosujących Nutramigen... 10.02.05, 16:09
          Moja Ola była na Nutrimigenie trzy tygodnie (alergia pokarmowa)...jadła dość
          chętnie...teraz przeszłam na Humane Sl (po Nutri miała zatwardzenie i bardzo
          mocno ulewała) i aż trudno jej butle wyciągnąć z buzi, tak jej smakuje...dodam,
          że na Nutrimigenie przybierała dużo gorzej, niż na piersi...tak więc nie ma
          reguły...

Moja Oleńka
          www.album.com.pl/zdjecie.php?p=0&pns=0&al=7630&lz=6&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&start=0&start_opinie=0&prestop=0&pres
          • anka1 Re: Do mam stosujących Nutramigen... 10.02.05, 17:19
            moj Synek je to mleko od 1 miesiaca zycia. poczatkowo trodno bylo Go przestawic
            z bebiko, ale jak sie przyzwyczail to teraz potrafi zjesc 270 ml na raz i to z
            kaszka, 3 razy dziennie ( za 14 dni skonczy roczek stad takie dawki). rosnie
            jak na drozdzach, na wadze tez przybywa prawidlowo i z zoladeczkiem nie ma
            zadnych problemow.
            • beata792 Re: Do mam stosujących Nutramigen... 11.02.05, 16:53
              moj synek je to mleko od 2 mca zycia i jest super. zaparcia zniknely, zadnych
              kolek i problemow, je ze smakiem. a z roznymi nowosciami, nawet slodkimi nie ma
              teraz problemu. mieszam to mleko z kaszkami i kleikami bezglutenowymi i jest
              super.
              pieknie przybiera na wadze i ani razu nie chorowal jeszcze, a ma pol roku.
              podrawiam
              beata
    • kasia_sz5 Re: Do mam stosujących Nutramigen... 13.02.05, 17:24
      My stosujemy to od drugiego tygodnia życia i jest nieźle. Jedyny minus to
      występujące czasami zatwardzenia, ale jeśli to ma być tylko część posiłku
      dziennego to nie powinno być problemów. Fakt ma nieciekawy smak i zapach, ale
      mój Sebastianek je bez problemów i dopiero po nim zaczął lepiej przybierać na
      wadze. Wcześniej próbowałam tylko pierś, a później Bebilon Pepti, ale z wagą
      było kiepsko, no i potworne bóle brzuszka. Teraz jest dużo lepiej.
      • kasiek76 Re: Do mam stosujących Nutramigen... 14.02.05, 13:00
        My również stosujemy to mleko odkąd mała skończyła 1,5 mies. Niestety, wzdęcia
        jak były tak są, za to jest wyraźna poprawa w wyglądzie skóry - no i mała wcina
        to mleko aż jej się uszy trzęsą, mimo, ze ciągle dojada też moje.
        Pozdrawiam,
        Kasia
      • magia Re: Do mam stosujących Nutramigen... 15.02.05, 23:22
        U nas wzdecia i zatwardzenia minely gdy tylko odstawilam wszystkie herbatki i
        zastapilam je woda gotowana. W ciagu 2 dni maly zaczal robic kupe 3x dziennie
        samodzielnie (wczesniej 1x na 3-4 dni z bolami, przy pomocy czopkow i
        termometru).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka