kretka77 12.07.05, 10:15 od dwóch tygodni mój syn budzi się o pierwszej w nocy, ssie piąstki, śpi niespokojnie. Ma 3 miesiące. Czy to mogą być zęby? Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
26magda3 Re: pobudki 12.07.05, 13:16 na zęby to chyba troche wcześnie ale nigdy nie wiadomo. Moi synowie pierwsze zęby mieli w 4 miesiącu!!! teraz jest ciepło więc może dziecku chce się pić.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: pobudki 12.07.05, 21:27 pić albo jeść, może ma fazę intensywnego wzrostu i chce mu się po prostu jeść dlatego ssie piąstki, a ząbki też mogą być mój synek miał 4,5 m-ca jak dostał dwa na dole, teraz ma 7,5 i ma juz 4 ząbki.KOSZMAR Odpowiedz Link Zgłoś
balbi6 Re: pobudki 13.07.05, 10:38 A moze chce tylko possac. Moja corka (4 m-ce) od miesiaca spi cale noce a czasami slysze jej mlaskanie. Wstaje daje smoka i spi dalej. W ciagu dnia czasami wydaje mi sie ze cala raczke wsadzi do buzki. Ssie obie raczki na zmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: pobudki 13.07.05, 11:52 nasza mala ma 3 mies. i tydzien i od jakiegos czasu bardzo mocno ssie piastki do tego sie slini i wszystko wklada do buzi. ja wyczuwam stwardnienie pod dziaslem, ale nie potrafie powiedziec czy to zabki. a w takim wieku jak najbardziej sa mozliwe:) nawet wczesnie. poza tym pierwsze moga wychodzic nawet trzy miesiace. pozdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
gosiawroc Re: pobudki 13.07.05, 14:08 moja Maja odkąd skończyła 3 miesiące (teraz ma 7,5 m-ca) budzi sie w nocy na ok godzine i chce się bawić, chce dużo ssać piąstki a najlepiej pierś. lekarz mówi ze to objawy ząbkowania , ale ząbka ani jednego nie widać, jednakże ja wierze mojemu lekarzowi i wierze że Majeczce to niedługo przejdzie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: pobudki 22.07.05, 13:23 Mogą (zwłaszcza jesli w rodzinie było wczesne ząbkowanie), może to być jednak także oznaka głodu. Odpowiedz Link Zgłoś