Dodaj do ulubionych

Butelka dr Brown'sa

18.07.05, 18:54
ktoś używa tej butelki? jakie opinie?
ewelina i Ernesto, który dostał butelkę dr Brown'sa w prezencie
Obserwuj wątek
    • mamamarceliny Re: Butelka dr Brown'sa 19.07.05, 08:32
      butelka dobra na poczatki karmienia, dobrze odprowadza powietrze, u nas sie
      sprawdziła bdb! ale dla mnie juz pozniej kiedy dziecko tak czesto nie łapie
      czkawki - zbyt uciazliwa przy myciu i wyparzaniu, dwie dodatkowe czesci. mam
      takie butelki dwie i 4 aventu i szczerze mowiac juz w tej chwili zamienilabym
      je tez na avent.
    • kama6 Re: Butelka dr Brown'sa 19.07.05, 10:56
      Witaj,
      ja jestem zadowolona - mam 2 sztuki.
      Problem jest tylko z domyciem tej zielonej części.
      Nie znalazłam na to patentu.

Pozdrawiam,
      Kama
      • balbi6 do Kamy6 20.07.05, 10:22

Jezeli masz problemy z myciem butelek to podpowiem Ci co ja robie.Kazda butelke
        po jedzeniu dokladnie plucze w goracej wodzie i odstawiam napelniona ciepla
        woda, smoczki i te pozostale dwie czesci tez dokladnie plucze i wkladam do
        miseczki z plynem do mycia naczyn.Wieczorem wszystko myje i do sterylizatora.
    • anecik10 Re: Butelka dr Brown'sa 19.07.05, 11:07
      Ja używam i bardzo chwalę zwłaszcza na początki karmienia. Ale w ogóle wydaje
      mis się,że łagodniejszy przepływ pokarmu nie powoduje zachłysnięć i
      dolegliwości żołądkowych.
    • magdek2 Re: Butelka dr Brown'sa 19.07.05, 11:09
      dla mnie super jest ta butelka, w tej chwili uzywam tylko takich, smoczek 1 to
      rzeczywiscie wolny smoczek, moja Asia bardzo sie krztusiła przy jedzeniu, miała
      problemy z kolkami, nawet w tej chwili (3,5 miesiaca) karmie ja nadal ta
      butelka ze smoczkiem 0-3, po prostu spróbowałyśmy 2 i jest za szybki dla mojego
      łakomczuszka i nerwuska, nie załuje wydanych pieniedzy naprawdę, o tej butelce
      dowiedziałm sie zreszta z forum :) a tak meczyłysmy sie długo z innymi i nikt
      nie umiał mi nic doradzić, ja polecam
    • roewelina Re: Butelka dr Brown'sa 19.07.05, 11:27
      a ile taka butelka kosztuje - tak z ciekawości?
    • madzik162 Re: Butelka dr Brown'sa 19.07.05, 14:14
      Ja też jestem z niej bardzo zadowolona:)
      Kosztowała chyba ok. 38 zł.
      • agga72 Re: Butelka dr Brown'sa 19.07.05, 16:26
        ja też niedawno ją kupiłam i jak na razie jestem zadowolona :))))
        Jedynym minusem jest wyciekanie mleka spod nakrętki. A swoją drogą ciekawa
        jestem czy wszystkie butelki przeciekają?
        Pozdrawiam
        Aga
      • agga72 Re: Butelka dr Brown'sa 19.07.05, 16:27
        Acha, w Auchan zapłaciłam za nią 36 zł (240 ml).
    • anecik10 Re: Butelka dr Brown'sa 20.07.05, 08:58
      Ja tzn. właściwie moja Małą dostała te butelki z USA też w prezencie/jedna
      grubą taką ze smoczkiem przypominającym pierś mamy, a druga chuda ze smoczkiem
      zwykłym/. Oczywiście obydwie z rurka odpowietrzającą. W sklepie widziałam za
      ponad 40 zł/ w zależności która, bo te grubsze są droższe/, ale wiadomo co
      sklep to obyczaj.
      Tam na butelce jest adres internetowy-mozna sobie wejść, pooglądać i rozeznać
      się w cenach/niestety w dolarach i języku angielskim/.
      Osobiście prezent uważam za bardzo trafiony!
      /mi te butelki na początku uratowały życie, hehhehhe :)/ Pozdrawiam
    • ewmeta Re: Butelka dr Brown'sa 20.07.05, 16:56
      Ja też jestem posiadaczką tej buteleczki i również ją sobie chwalimy. Synek nie
      łyka tyle powietrza, kolki od czaso do czasu są, ale cudów i tak sie nie
      spodziewałam. Fajny ma smoczek. No a mycie jest rzeczywiście uciążliwe, ja tę
      zieloną część wymywam pod ostrym strumieniem wody potem myję szczoteczką do
      smoczków , ten lejek też a resztę to standardowo przepłukuję wodą i wyparzam,.

Pozdrawiam.
      • magdyb Re: Butelka dr Brown'sa 21.07.05, 14:24
        na kolki najlepsze lekarstwo
        najtansza na allegro i w sklepie internetowym tomi z warszawki
        pozdrawiam
        • lolimama Re: Butelka dr Brown'sa 03.08.05, 04:35
          Ja tez uzywam te butelki. My mieszkamy w Stanach i u nas jak sie kupuje te
          butelki to dodatkowa daja taka mala szczoteczke do mycia tego zielonego. Czy w
          Polsce tego nie ma?
          Ale apropos butelki super sa!
          • serjos Re: Butelka dr Brown'sa 03.08.05, 16:11
            ja tez mieszkam w Stanach i tutaj faktycznie sa do dokupienia nawet oddzielnie
            takie male szczoteczki do wymywania tych "trudnych" czesci. uzywam ich odkad
            maly skonczyl 8 tyg. i jestem zachwycona. kolki minely bardzo szybko. wczesniej
            proboealam i playtex i avent i nie pomagaly:)))
    • tabaluga0 Re: Butelka dr Brown'sa 03.08.05, 09:33
      tez jest szczoteczka, ale nie wiedze w tej butelce niczego fajnego. uzywalam
      raz i smoczki jakies dziwne, ciezko sie ssie.sama probowalam.nawet ten z
      krzyzykiem .
      • mlynus77 Re: Butelka dr Brown'sa 08.08.05, 10:11
        Ja tez sie zastanawiam nad fenomenem tych butelek. Moze nie do konca zrozumialam
        jej dzialanie lub nie umiem sie nia poslugiwac. Wydawalo mi sie, ze skoro maluch
        ma polykac mniej powietrza, bedzie mu sie automatycznie mniej odbijalo. W
        przypadku mojej corki nie ma roznicy: odbija jak stary, czyli powietrze polyka.
        Pozdrawiam,
        mlynus77
    • roewelina Re: Butelka dr Brown'sa 08.08.05, 15:07
      a ja znalazłam patent na likwidacje przeciekania podczas mieszania mleczka -
      wystarczy mieszać mleczko w pozycji odwrotnej czyli smoczkiem w dół - wtedy ani
      kropelka nie wyleci :o)
      pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka