Dodaj do ulubionych

Ile mleka modyfikowanego

30.09.05, 23:55
powinno zjadać dziecko w 6 miesiącu życia? Daję mojej córeczce Nan2(dodaję
kaszki) i Nan2R, w sumie wypija około 630 ml mleczka na dobę, ale cały czas
wydaje mi sie, że powinna wypijac więcej. Proszę napiszcie ile jedzą wasze
dzieciaczki?
Obserwuj wątek
    • sylwiawm Re: Ile mleka modyfikowanego 01.10.05, 00:07
      Moja ma 4,5 miesiąca i dokarmiam ją 2 razy dziennie. Na wieczór z dodatkiem
      kleiku. Zjada po 210ml i jakby jeszcze chciała. Na opakowaniu jest napisane ile
      można podać maksymalnie i lepiej więcej nie dawac.
      • nereis Re: Do Sylwiawm... 01.10.05, 10:24
        Mam pytanie, też mam córcię, 4,5 miesięczną. Zaczęłam ją dokarmiać, bo chyba
        brakuje mi już mleka. Chciałam zapytać, o jakich porach, co ile i jaką ilość
        podajesz dziecku, a kiedy pierś i jak długo ssie. Taki plan dnia (i nocy
        ewentualnie), bo ja się już w tym całkiem pogubiłam. Straciłam nagle kontrolę,
        nie wiem ile Mała tak naprawdę zjada. I czy podajesz już jakieś zupki, owoce? Z
        góry dziękuję za radę.
        Pozdrawiam.
    • mmarta132 Do nocnamania 01.10.05, 12:24
      hej
      ja mam córkę 6,5 m i od 5 miesiąca karmię sztucznie. Daje NAN2. Samego mleczka
      NAN2 wypija średnio co 3 godz (od 150 do 180 ml. Kiedyś było tego 7 razy na
      dobę teraz dwa posiłki mleczne zastąpiłam zupka i deserkiem. Na noc daję 180 ml
      NAN2 z 1 łyżeczką kleiku kukurydzianego.
      Też kiedyś dawałam kleik do każdej butli mleka ale mała zaczęła sie prężyć
      podczas usypiania. Lekarka powiedziała że NAN2 jest tak dobrane do wieku
      dziecka że w zupełności mu wystarczy a jeśli juz to podawać NAN2R. Powiedziała
      też że kleiki tylko pozapychaja przewód pokarmowy i przez nie dziecko będzie
      grube a wcalenie zdrowsze. Teraz daję dlatego na noc tylko z dodatkiem kleiku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka