Dodaj do ulubionych

POMOCY - już sama niewiem co jest nie tak

17.11.05, 14:10
Wczoraj pediatra przepisał nam Bebiulon petit i mieszam go z Bebilon 1 lecz mała jest strasznie nie spokojna apatyczna i chyba boli ją brzuszek bo nóżki podkurcza i bardzo stęka. Pomocy co robię nie tak.
Obserwuj wątek
    • sabko Re: POMOCY - już sama niewiem co jest nie tak 17.11.05, 14:21
      Nie wiem czy to jest powodem ale lekarz na forum karmienie butelką ( warto
      wejść) zawsze odradza mieszania 2 rodzaji mleczka.
    • kkaga2 Re: POMOCY - już sama niewiem co jest nie tak 17.11.05, 14:30
      witaj podkurczone nozki wskazuja na kolke...moj Adrianek tez ja ma.ale juz
      umiemy sobie z nim radzic.mam pare pytan,nie spi wam spokojnie?budzi sie z
      placzem?potrafi plakac non stop przez godz. lub wiecej?robicie wszystko aby go
      uspokoic a on nie reaguje ?jak chcesz mozemy pogadac na ten temat:)moze ci
      pomoge?a moze Ty mnie? jak co pisz.kkaga2@wp.pl
    • lirio Re: POMOCY - już sama niewiem co jest nie tak 17.11.05, 14:34
      A czemu to mieszasz?? Jak przepisał pepti to dlatego, że dziecko nie toleruje
      zwykłego. Lekarz kazał mieszać??
      • malutka255 Re: POMOCY - już sama niewiem co jest nie tak 17.11.05, 14:35
        lekarz kazał
        • bea-ta Re: POMOCY - już sama niewiem co jest nie tak 17.11.05, 14:39
          Zmiana mleka może powodowac problemy trwaienne- ulewanie, kolki, zaparcia,
          czasem przy zbyt szybkiej zmianie wymioty, dlatego wole mieszanie i stopniowe
          przechodzenie z jednej mieszanki na druga. Mieszanki niby podobne ale róznia
          sie zawartościa wielu składników i sa lepiej lub gorzej tolerowane. Mieszej tak
          aby dośc szybko przejść na mieszanke mlekozastepcza, a objawy po kilku dniach
          powinny same przejść. Jesli nastąpi pogorszenie nalezy iść do learza. Beata
    • bea-ta Re: POMOCY - już sama niewiem co jest nie tak 17.11.05, 14:46
      Nie wystrasz się zielonej kupy to normalne na hydrolizacie jakim jest BP. Moga
      byc tez zaparcia przez pierwsze dni- zamieniasz mleko z prebiotykami-
      weglowodanami wpływającymi na namnażanie "dobrych" bakterii jelitowych,
      ułatwajacymi wypróznianie na mieszanke bez prebiotyków. Czasem w trawieniu
      pomaga Lacidofil( jest dla alergików przy skazie bialkowej, bo rozumiem, że
      dlatego jest zamiana, lub Enterol) dodany do mieszanki. Bezpieczny, bez recepty
      do kupienia w aptece. B.
    • piotr-albrecht Re: POMOCY - już sama niewiem co jest nie tak 23.11.05, 00:19
      Forumowiczki juz za mnie odpowiedziały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka