Dodaj do ulubionych

kaszki mleczno-ryżowe

22.11.05, 09:25
Witam! Jak to jest z tymi kaszkami mleczno-ryżowymi - w ich składzie jest
mleko pełne, a przecież niemowlętom należy podawać tylko mleko modyfikowane...
Chciałabym wprowadzić mojej 5-miesięcznej córeczce kaszki, ale po wizycie w
sklepie i przestudiowaniu ich składu mam mętlik w głowie. Więc jak to
właściwie jest z tą zawartością mleka w kaszkach?!
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: kaszki mleczno-ryżowe 22.11.05, 10:22
      Po 10mz jest mleko pełne ekstra ( mozna już po tym czasie podawac 1 posiłek na
      takim mleku) a tak jest modyfikowane, polecam te z HIPPa duzy wybór od 5mż.Beata
      • mili79 Re: kaszki mleczno-ryżowe 22.11.05, 12:41
        W naszym osiedlowym sklepie są tylko kaszki nestle i bobovita, są już od 5-go
        m-ca życia, ale w ich składzie jest właśnie MLEKO PEŁNE, a nie modyfikowane -
        dlatego pytam. Wiem, że Hipp ma kaszki wyprodukowane z mleka modyfikowanego, ale
        w niewielu sklepach są dostępne...
        • graziula Re: kaszki mleczno-ryżowe 22.11.05, 14:04
          Ale właśnie w kaszce bobovita nie ma mleka ani pełnego ani modyfikowanego.Jeśli
          karmisz butelką to mieszasz tąkaszkę właśnie z mlekiem modyfikowanym. W
          słoiczkach z zupkami też jest mleko pełne i nie wiem jakie dawać zupy.
    • graziula Re: kaszki mleczno-ryżowe 22.11.05, 11:59
      ja kupiłam kaszkę ryżową Bobo Vita z jabłkiem i rozrabiam z Bebilonem. Można ją
      z wodą rozrobić ale jest bez smaku. Nie zawiera mleka w proszku
      • mili79 Re: kaszki mleczno-ryżowe 22.11.05, 20:14
        Dzięki za podpowiedzi! :) Chciałabym też jednak poznać opinię Dr Albrechta na
        temat zawartości mleka NIEmodyfikowanego w kaszkach mleczno-ryżowych
        (pytam o to również dla wygody: szybciej jest wsypać do wody kaszkę
        mleczno-ryżową i zamieszać niż przygotowywać najpierw mleko modyfikowane a
        następnie dosypywać kaszkę ryżową, zwłaszcza że wracam do pracy i chciałabym
        maksymalnie uprościć życie babci ;) Pozdrawiam!
        • piotr-albrecht Re: kaszki mleczno-ryżowe 22.11.05, 23:51
          Czy ta prostota nie trąci juz lenistwem - myslę, że czas przygotowwywania
          wydłuży się o 1-2 min.
          • mili79 do Dra Albrechta 23.11.05, 13:13
            Kwestię lenistwa zostawmy na boku, poproszę o fachową opinię na temat zawartości
            mleka pełnego w produktach dla niemowląt od 5-go m-ca życia - czy wg Pana lepiej
            unikać takich produktów? (kaszki mleczno-ryżowe, zupki...) Dziękuję i pozdrawiam!
    • bea-ta Re: opinia eksperta w tym linku 23.11.05, 13:54
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=31476226&a=31539204
      Pozdr., Beata
      • bea-ta Re: opinia eksperta w tym linku 23.11.05, 14:01
        Mleko niemodyfikowane jest dopiero po 10mż w kaszkach mlecznych a tak jest
        modyfikowane( kaszki mleczne Hipp, kaszka mleczno-ryzowa Bobovity czy Nestle -
        dzwoniłam kiedys do producentów i był tu watek na ten temat
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=632&w=24767273&a=24767273 ,
        zas mleko pełne czy smietana w zupkach jest w sladowych ilościach( Hipp Szpinak
        z ziemniakami), tak samo jak zawartośc jogurtu w deserach z jogurtem po 6mz np.
        Hippa, Gerbera . Jesli dziecko nie ma sklonności do alergii nie ma to wpływu. B.
        • mili79 do bea-ta 23.11.05, 16:08
          Bea-ta, wielkie dzięki za fachową i sprawdzoną (telefon do producenta!)odpowiedź
          :) A swoją drogą, nasz doktor ekspercik chyba wciąż buja myślami na urlopie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka