wi0la 01.02.06, 08:40 czy butelka avent trojprzeplywowa jest naprawde dobra?jestescie zadowolone z niej?dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maltom69 Re: butelka avent 01.02.06, 15:20 Trójprzepływowy jest smoczek avent, ze szczeliną zamiast dziurek, polecany od 3 m-ca życia. My na razie używamy wolnego z 2 dziurkami. Te smoczki maja antypróżniową osłonę i w trakcie jedzenia do butelki z lekkim świstem dostaje się powietrze dzięki czemu dziecko nie musi przerywać jedzenia. Podobno redukują kolki, trudno powiedzieć, bo moja ola i tak potrafiła nałykać się powietrza, płacząc lub jedząc strasznie łapczywie :)Butelki natomiast są wygodne, bo mają szeroką szyjkę i łatwo je myć. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: butelka avent 01.02.06, 15:41 Ja używam trójprzepływowego smoczka i butelki Avent od urodzenia dziecka. Na początku pił Aventem tylko herbatki na przepływie 1, teraz dochodzimy z kaszkami do 3. Bardzo dobry smoczek, herbatki podaję na mniejszym przepływie, kaszki na większym. Niedawno przeszliśmy całkowicie z butelki Habermana na Avent. Nie widzę specjalnej różnicy. Haberman miał też szczelinkę i trzy przepływy, dodatkowo bajerancki zaworek. Mimo, że Avent nie ma zaworka to dziecko nigdy się nie zakrztusiło. Dziecko od urodzenia jest karmione tylko butelką, więc mamy doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: butelka avent 01.02.06, 15:45 Butelka nie jest trójprzepływowa, tylko smoczek. Smoczek trójprzepływowy trzeba dokupić (2 szt. 11 zł) bo na butelkach są zwykłe smoczki Aventu, ale też są dobre. Próbowałam trójprzepływowego Canpola - jest gorszy! Smoczki Aventu pasują do każdej butelki z szeroką szyjką np. Canpol Balonik. Odpowiedz Link Zgłoś
wi0la Re: butelka avent 01.02.06, 21:59 tak tak,wiem ze to smoczek jest 3przeplywowy tylko tak mi sie w skrocie napisalo:) wielkie dzieki za opinie Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: butelka avent 02.02.06, 10:19 mam, kupiłam w komplecie z butelka 330 ml (głupota, że nie mozna kupic samej butelki) i nie jestem zadowolona ani ja, ani mój synek. Za szybko leci, on się dławi, nie umiem go nim nakarmić. W rezultacie smoczek lezy, a ja dokupiłam smoczki 3+ i tych uzywamy. Teraz chce wymienić mu butelki i znowu będę musiała kupić ten głupi smoczek (bo nie mogę kupić samej butelki!!!) i rzucę go w kąt. Odpowiedz Link Zgłoś