mikolda1 06.02.06, 10:47 Czy jest sens dawać dziecku Enfamil razem z innym mlekiem. Podobno jest dobry ale , żeby karmić dziecko tylko nim dla mnie trochę za drogo. Czy jest sens np dawać Enfamil raz dziennie a resztę posiłków inne mleko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr-albrecht Re: enfamil 08.02.06, 14:19 Pewien sens jest, gdyż jest to źródło długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Lepsze trochę niz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
melanina13 Re: enfamil 24.03.06, 21:22 Witam! Właśnie dziś byłam u mojego pediatry, bo przeszłam na emfamil z bebilonu i mały ma zaparcia. Pani doktor powiedziała ,że warto domieszać nawet do karmienia np.na 6 miarek dać 3 emfamilu i 3 bebilonu, albo jeden posiłek w ciągu dnia z emfamilu a reszta z tego mleka na którym dziecko jest obecnie. Pani doktor powiedziała, warto nawet dać jeden posiłek w ramach urozmaicenia no i podobno tylko to mleko ma taki skład, najbardziej zbliżony do kobiecego i wspomaga rozwój umysłowy. . Moj synek ma 4,5 miesiąca. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_rudzinska Re: enfamil 24.03.06, 23:34 Pewien sens jest, gdyż jest to źródło długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych [LCPUFA]; lepiej trochę niż nic Odpowiedz Link Zgłoś