Dodaj do ulubionych

dania ze słoiczków

15.02.06, 16:01
Panie doktorze i kochane mamy proszę o opinię.
Czytam ostatnio dużo na temat żywienia niemowlat i trochę przerażają mnie
opinie na temat dań ze słoiczków. skąd się bierze brak zaufania do tego
rodzaju jedzenia? Czy ktoś wie coś więcej , jest bardziej wtajemniczony co
złego jest w tych słoikach? Czy lepiej zrobię gotując zupę na mięsie kupionym
w sklepie i warzywach z warzywniaka? przecież też nie wiem skąd one pochodzą.
Czy może mi ktoś poradzić gdzie kupować warzywa i mięso dla dzieci?
mikolda
Obserwuj wątek
    • jasde Re: dania ze słoiczków 15.02.06, 16:20
      a ja jeszcze dodam do tego pytania: czy lepiej gotować samodzielnie i dodawać
      np. samo mięso ze słoiczków (gerber ma słoiki z samym mięsem: z kurczaka,
      indyka itp.)? A tak na marginesie czego się naczytałaś o daniach ze słoików i
      gdzie, też jestem ciekawa. Karmię syna tylko takim jedzeniem i póki co ma
      alergię...
      • 12s2 Re: dania ze słoiczków 15.02.06, 17:10
        do jasde:::::: mój syn tez ma alergie.... stąd moje pytanie.... czy podawac
        dziecku nowosci gdy wyste puje alergia? mój mały ma alergie na jabłko,
        marchew.... jak ty sobie z tym radzisz?
        • agular w gerbera słoiczku trafił się PRUSAK 15.02.06, 17:44
          przyznam ze czasem kupuje Bobovite ale wiekszosci gotuje sama
        • jasde Re: dania ze słoiczków 15.02.06, 19:08
          12s2, w ogóle sobie z tym nie radzę, stąd moje wcześniejsze pytanie do
          eksperta, czy zacząć od początku obserwowanie. Najciekawsze jest to, że syn do
          6 miesiąca nie miał żadnego uczulenia, jadł normalne mleko i zaliczył dwa
          miesiące zupek i deserów (od 4 i 5 miesiąca). A teraz jest coraz gorzej.
          Zaczęłam myć pupę szarym mydłem, resztę wodą, co drugi dzień kąpię go w
          krochmalu (polecam!), zmiany alergiczne posmarowałam dziś pierwszy raz
          galaretką aloesową (podobno przynosi spektakularne efekty), piorę w jelpie. Po
          prostu krok po kroku eliminuję ewentualne przyczyny pochądzące z zewnątrz. Przy
          tym bardzo mocno dojrzewam do samodzielnego gotowania. Jeśli chodzi o Ciebie,
          to jeśli maluch ma alergię na jabłko i marchewkę, to trochę dziwne, choć
          możliwe (np. jabłko bardzo żadko uczula). A może alergia u Twojego dziecka
          pochodzi z zewnątrz. Np. gdy babcie całują mojego syna na drugi dzień ma
          krostki w tym miejscu. Obserwuj. To cholernie monotonna , żmudna i wkurzająca
          robota. Pozdrawiam Cię serdecznie.
    • piotr-albrecht Re: dania ze słoiczków 18.02.06, 14:41
      Nie wiem co jest złego w tych sloiczkach, yślę, że jest to "kampania" podobna
      do tej która pozytywnie ocenia jedynie "naturę" czyli m.in. wyłączne karmienie
      piersią a sztuczne karmienie oceniające jako coś conajmniej grzesznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka