hanmaj1 12.06.06, 11:50 moja 17-miesięczna córcia ma bąbel podskórny na prawym ramieniu tuż za pachą, co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anusia29 Re: bąbel na rączce 12.06.06, 12:29 nie ugryzło jej coś (komar, pająk w nocy)? Odpowiedz Link Zgłoś
hanmaj1 Re: bąbel na rączce 12.06.06, 15:28 no właśnie nie, to jest coś dziwnego, podskórnego. Nie ma żadnego śladu ugryzienia. Trochę mnie to niepokoi Odpowiedz Link Zgłoś
anusia29 Re: bąbel na rączce 12.06.06, 17:02 temperatura? zaczerwienienie? Może zatkany gruczoł łojowy? Obserwuj kilka dni, jak nie - to lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia29 Re: bąbel na rączce 12.06.06, 17:03 albo kaszak. To nic takiego - łój pod skóra - do przecięcia i jest OK. Tylko nie wiem, czy kaszaki robią się niemowlętom... pewnie tak, jest gorąco, dzieci sie pocą. Odpowiedz Link Zgłoś
hanmaj1 Re: bąbel na rączce 13.06.06, 11:32 no właśnie że kaszaczki robią się u niemowląt, córcia ma jednego na głowie. Myślałam że one powstają tylko na głowie:) Nie wytrzymałam i poszłam do lekarza. Okazuje się że była przeziębiona i to powiększony węzełek chłonny. Mam obserwować jeszcze tydzień, jak nie przejdzie to będę dalej walczyć. Dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś