madzikpi 17.07.06, 13:25 Moja córka jest dokarmiana mlekiem Bebiko 1, które dobrze znosi. Czy mogłabym je zastąpić innym, podobno lepszym, np. Nan? Czy wolno zmieniać rodzaj mleka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-ta Re: mleko modyfikowane 17.07.06, 13:43 Jesli córa dobrze znosi mleko, dobrze przybiera to po co zmieniac na inne szczególnie, że nie wiadomo co zmiana przyniesie( może okazac się, ze dziecko nie toleruje tej mieszanki). Nie ma czegos takiego jak mleko gorsze czy lepsze, no może te ostatnio wprowadzone enfamil premium jest uważane za mercedesa wśród mieszanek modyf., a tak nie warto. Dziecko mając swój ulubiony smak czuje się bezpiecznie a i ukl. pok. jest przyzwyczajony do jego trawienia,a NAN patrzac na skład nie jest w niczym lepszy od bebika( to moajn osobista opinia):-)Nie warto pytac na forum, które mleko jest lepsze, bo każda emama chwali sobie inne, bo każde dziecko jest inne i inne mleko toleruje. Czasem robiąc zmiane mozna pogorszyc a nie polepszyć, weź to pod rozwagę. Mam nadzieję , że Cię przekonałam:-)Beata Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: mleko modyfikowane 17.07.06, 13:44 Natomiast odp. na Twoje pytanie jest: tak - zawsze, ale po co?Patrz pkt. wyżej:-)B. Odpowiedz Link Zgłoś