niunia782 Re: jakie mleko 28.09.06, 22:04 Za szybko nacisnęłam enter. Mam pyt dotyczące jakie mleko będzie najlepsze dla dziecka karmie piersią ale chciałabym dokarmiać córke bo pierś jej nie wystarcza. A z czasem całkowicie ją odstawić od piersi. Dawałm jej Nan 2R ale nie tolerowała go i odstawiłam na pewien czas. Dodam że jestem alergikiem i córka chyba tez bo tamto mleko jej nieodpowiadało. Czy enfamil lekarz kazał mi dawać jest odpowiedni dla niej. Ma 7m-cy, waży 8500. Proszę o odp Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: jakie mleko 29.09.06, 15:04 Witam, Skoro jest pani alergikiem ,dla córeczki najodpowiedniejsza bedzie mieszanka hipoalergiczna ( czyli HA).Takie mleka to np Bebilon 2 Ha,Bebiko 2 Ha,Nan2 Ha etc. Enfamil jest niezłą mieszanką,ale dla dziecka z ryzykiem alergii lepsze będzie mleko z bardziej "rozbitym" białkiem Nie pisze Pani na czym polegała niekorzystana reakcja na Nan,ale rozumiem,że lekarz pediatra prowadzący dziecko ,uznał,że nie ma wskazań do mieszanki leczniczej np (Nutramigen czy Bebilon pepti) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś