Dodaj do ulubionych

bebilon pepti1

05.10.06, 11:03
prosze o rade moja coreczka ma 5 tygodni,od momentu przyjscia ze szpitala
karmie sztucznie.Pierwsze mleko bylo Nan1 dostala skazy wiec Pani doktor
przepisala NanHA tez nie pasowalo bo starsznie uczulalo,teraz dostala Bebilon
pepti1 ale jest strasznie niespokojna nie wiem czy to ma tak byc czy to znowu
wina mleka juz sama nie wiem co robic?? Prosze o rade czy to jakos sie
unormuje czy znowu mleko jest nie takie zaznacze ze ma straszna ciemieniuszke
na czolku,i kiedy jej to zejdzie??Jestem mloda mama i sama nie wiem ile jej
dawac tego mleka zje 100ml.i po jakiejs godzinie znowu strasznie szuka
jedzenia nie wiem czy jej dawac blagam o rade.Druga rzecz ktora mnie martwi
to ze,robi kupke na zielono czy to normalne?/?
Obserwuj wątek
    • meg.julia Re: bebilon pepti1 05.10.06, 11:08
      tez podawalm moje coruni bebilon pepti. kupki takie sa i raczej niezbyt ladnie
      pachna, ale tak jest po tym mleku. poza tym trzeba jednak podawac herbatke, czy
      wode, bo po tym mleku strasznie sie dzieciom chce pic. ja podawalam z hippa
      herbatke ulatwiajaca trawienie, bo mala miala w pozniejszym okresie problemy z
      wyproznianiem. dlatego byla czasami marudna i niespokojna. staralam sie podawac
      takie ilosci jak na opakowaniu zalecaja. wydaje mi sie, ze Twojej coruni chce
      sie po prostu pic po tym mleku. poza tym wszystko niedlugo sie unormuje, Julka
      to tez moje pierwsze dziecko, a ma juz 6 i pol m-ca i jest super.
      pozdrawiamy
      • aleksandra1005 Re: bebilon pepti1 05.10.06, 11:27
        mega-julia dziekuje za odp. pocieszylas mnie troszke. moze mi jeszcze w jednej
        sprawie doradzisz na samym poczatku uzywalam pudru i to byl blad porobily jej
        sie ranki z tego pudru w tych malutkich faldkach i nie wiem czym mam jej
        wyleczyc pani dktor polecila mi fiolet ale to przeciez spirytus i nie
        smarowalam czyszcze jej codzienie a potem smaruje alantanem nie wiem czy dobrze
        robie??? kozystajac z okazji mam jeszcze jedno pytanie czym smarowac ta
        ciemieniuszke na czolku??
    • renia1807 Re: bebilon pepti1 05.10.06, 11:15
      Nie możesz karmić piersią?
      • aleksandra1005 Re: bebilon pepti1 05.10.06, 11:21
        Reniu wlasnie w tym byl problem,ze nie maialm pokarmu odciagalam pilam jakies
        swinstwa i nic dwie kropelki a jak dawalam jej cycka to lezalam z nia godzine i
        jak ja odstawialam to byl straszny placz bo byla glodna
    • aniadukat Re: bebilon pepti1 05.10.06, 11:37
      mój synek dostaje beilon pepti od miesiąca i toleruje teraz go już dobrze.
      Kupki faktycznie tez są zielone, ale to nie jest problem. Takie mogą być:)
      Problemem byłoby pojawienie się krwi. Po mleczku tym może być bardziej głodna
      ponieważ jest mniej kaloryczne. Spróbuj moze dać jej troszke wiecej i zobacz
      czy zje. dzieciaczki raczej nie zjedzą więcej niż im potrzeba. Ja mojemu
      dołożyłam 10ml więcej i problem z głowy. Mały ma prawie 3 miesiace i je 125ml i
      wystarcza na 3 godzinki, a wazy prawie 6kg:) Powodzenia
      • meg.julia Re: bebilon pepti1 05.10.06, 11:52
        witam ponownie, co do tych ranek trudno jest mi cokolwiek doradzić, bo nie
        miałam takiego przypadku nie chce więc wprowadzić w błąd tym bardziej, że to
        maleńkie dziecko i lepiej nieeksperymentować. Może jednak któraś z mam coś
        doradzi. ja kąpie malutka w oilatum lub balneum i po kąpieli smaruje kremem
        nivea, u nas super sie sprawdzil. jak pojawia sie jakies male odparzenia to
        smaruje sudocremem (jest bardzo wydajny). o alantanie slyszalam tez duzo
        dobrego. moze jednak lepiej skonsultowac sie z pediatra lub polozna ?
        ja mialam identyczny problem z pokarmem, mala byla caly czas glodna i przeszlam
        na sztuczne karmienie.
        co do ciemieniuszki smarowalam olejuszką z firmy skarb matki, ale nie bardzo
        dalo się wyleczyć, choć niektóre mamy sobie chwalą ten preparat. lekarka
        zapisala nam lorinden i super, kilka dni i po problemie. oczywiscie po kazdym
        smarowaniu po kapieli rano wyczesywanie.
        pozdrawiamy
        będzie dobrze..
    • mamulinka2 Re: bebilon pepti1 05.10.06, 14:13
      aleksandro(moja imienniczko:))) mój synek od 2 miesiąca był na NANKU i nic sie
      nie działo więc co do mleczka to ci nie odpowiem. Natomiast co do ranek to
      spokojnie możesz stosować sudocrem albo gencjanę(roztwór wodny - tylko przygotuj
      sie na fioletowy kolor) a najfajniejsza jest maść TORMENTIOL - mój Kubuś miał
      okropne odparzenie i wyleczyłam je właśnie tormentiolem - poleconym przez lekarza
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka