Dodaj do ulubionych

Do mam, które karmią Nutramigenem

01.12.06, 17:49
Witajcie!
Chciałam spytać w jakim wieku zaczęłyście rozszerzać dietę waszym małym
pociechom i z jakim skutkiem?
Pozdrawiam!
NASZ SYNUŚ
Obserwuj wątek
    • aleksandra19811 Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 01.12.06, 18:54
      NIe pamietam dokładnie, ale jak mała miała ok.1m-ca, miała straszne kolki po
      NAN HA1, przeszła na Nutre i jak ręką odjął.
      • moniskap Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 01.12.06, 20:59
        ja synkowi zaczelam rozszerzac djete jak mial 6 mies juz skonczone. zaczelam od
        jabuszka, potem marchewki,ziemniaczek,brokuly,dynie,buraczka.... jak narazie
        uczulila go jedynie gruszka, truskawka i malina. teraz ma 10 miesiecy i je
        sporo zeczy nawet juz pieczywo.jak do tej pory nic mu nie jest zobaczymy jak
        dalej. pozdrawiam
        • karolcia2506 Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 01.12.06, 22:10
          Ja zaczęłam rozszerzać dietę jak synek skończył 4 miesiące z kiepskim skutkiem.
          Jak na razie tylko jabłko przeszło, uczuliła marchewka, dynia, ziemniak.
          • karina66 Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 02.12.06, 08:48
            Ja rozszerzyłam gdy miał skończone 4 (ze względu na mały przyrost masy
            ciała).Najpierw był to kleik to butli a później też jabłuszko surowe,gotowane i
            wszystko inne bez większych ceregieli(np. pierwsza zupa to była
            jarzynowa).Teraz je
            banany,jabłka,gruszki,brzoskwinie,kalafiora,brokuły,marchew,pietruszkę,pora,sele
            ra,ziemniaka,buraczka,brokuła,mięsko królika a nawet pomidora.Czasem do zupy
            dodawałam też sok z kiszonych ogórków(bo inaczej nie chciał jeść zupy)Czasem
            jadł kupione deserki z innymi owocami(malina,jagoda)Synek rozwija siew spaniale
            i jest strasznym łakomczuchem.

Nutramigan podaję ze względu na podejrzenie alergi na białko mleka krowiego.
            • ciapek7 Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 02.12.06, 10:09
              Moja córcia karmiona nutramigenem od 2 miesiąca życia jest pod stałą kontrolą
              pediatry , jeśli chodzi o menu, piewrszy inny posiłek pojawił się około 8
              miesiąca , gotowany ziemniak , potem inne gotowane warzywa , potem dopiero
              prażone jabłuszko , teraz ma 13 miesięcy , nie je glutenu , białka mleka
              krowiego w postaci jogurtu czy innych tego typu produktów, je dużo różnych
              owoców , ale nie truskawki,maliny, zupki w 9 miesiącu z dodatkiem mięska , ale
              nie kurczaka, od niedawna jajeczko przepiórcze 2 na tydzień do zupki , około 7
              miesiąca zaczęła jeść sinlac. Obecnie zjada 2 butle nutramigenu po 180 ml rano
              i wieczorem. Przekąską są chrupki kukurydziane. NIe pije żadnych soków , ani
              herbatek , jedynie wodę.
    • barbara.gierowska Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 02.12.06, 19:17
      Witam,
      Wszystko zalezy od wskazań do stosowania Nutramigenu.
      Jesli było nim podejrzenie skazy białkowej,wówczas najlepiej zaczać rozszerzać
      dietę dopiero gdy maluch skończy 6 miesięcy.
      Jesli zaś chodziło o nietolerancję laktozy - mozna próbowac rozszerzac dietę
      zgodnie ze schematami dla dzieci karmionych sztucznie
      www.nutricia.com.pl/klub_schemat_zywienia.php
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka