malina222 01.12.06, 17:49 Witajcie! Chciałam spytać w jakim wieku zaczęłyście rozszerzać dietę waszym małym pociechom i z jakim skutkiem? Pozdrawiam! NASZ SYNUŚ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra19811 Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 01.12.06, 18:54 NIe pamietam dokładnie, ale jak mała miała ok.1m-ca, miała straszne kolki po NAN HA1, przeszła na Nutre i jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
moniskap Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 01.12.06, 20:59 ja synkowi zaczelam rozszerzac djete jak mial 6 mies juz skonczone. zaczelam od jabuszka, potem marchewki,ziemniaczek,brokuly,dynie,buraczka.... jak narazie uczulila go jedynie gruszka, truskawka i malina. teraz ma 10 miesiecy i je sporo zeczy nawet juz pieczywo.jak do tej pory nic mu nie jest zobaczymy jak dalej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia2506 Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 01.12.06, 22:10 Ja zaczęłam rozszerzać dietę jak synek skończył 4 miesiące z kiepskim skutkiem. Jak na razie tylko jabłko przeszło, uczuliła marchewka, dynia, ziemniak. Odpowiedz Link Zgłoś
karina66 Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 02.12.06, 08:48 Ja rozszerzyłam gdy miał skończone 4 (ze względu na mały przyrost masy ciała).Najpierw był to kleik to butli a później też jabłuszko surowe,gotowane i wszystko inne bez większych ceregieli(np. pierwsza zupa to była jarzynowa).Teraz je banany,jabłka,gruszki,brzoskwinie,kalafiora,brokuły,marchew,pietruszkę,pora,sele ra,ziemniaka,buraczka,brokuła,mięsko królika a nawet pomidora.Czasem do zupy dodawałam też sok z kiszonych ogórków(bo inaczej nie chciał jeść zupy)Czasem jadł kupione deserki z innymi owocami(malina,jagoda)Synek rozwija siew spaniale i jest strasznym łakomczuchem. Nutramigan podaję ze względu na podejrzenie alergi na białko mleka krowiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ciapek7 Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 02.12.06, 10:09 Moja córcia karmiona nutramigenem od 2 miesiąca życia jest pod stałą kontrolą pediatry , jeśli chodzi o menu, piewrszy inny posiłek pojawił się około 8 miesiąca , gotowany ziemniak , potem inne gotowane warzywa , potem dopiero prażone jabłuszko , teraz ma 13 miesięcy , nie je glutenu , białka mleka krowiego w postaci jogurtu czy innych tego typu produktów, je dużo różnych owoców , ale nie truskawki,maliny, zupki w 9 miesiącu z dodatkiem mięska , ale nie kurczaka, od niedawna jajeczko przepiórcze 2 na tydzień do zupki , około 7 miesiąca zaczęła jeść sinlac. Obecnie zjada 2 butle nutramigenu po 180 ml rano i wieczorem. Przekąską są chrupki kukurydziane. NIe pije żadnych soków , ani herbatek , jedynie wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Do mam, które karmią Nutramigenem 02.12.06, 19:17 Witam, Wszystko zalezy od wskazań do stosowania Nutramigenu. Jesli było nim podejrzenie skazy białkowej,wówczas najlepiej zaczać rozszerzać dietę dopiero gdy maluch skończy 6 miesięcy. Jesli zaś chodziło o nietolerancję laktozy - mozna próbowac rozszerzac dietę zgodnie ze schematami dla dzieci karmionych sztucznie www.nutricia.com.pl/klub_schemat_zywienia.php Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś