14.01.07, 20:58
Witam, mam pytanie do mam karmiacych swoje dzieci enfamilem. Dlaczego
wybralyscie akurat to mleko, czy to bylo zalecenie pediatry? Bo moja corka ma
skaze bialkowa i pediatra zalecil ze jezeli odstawie ja od piersi to zebym
zaczela podawac jej enfamil. Chyba sie pani doktor pomylila, bo z tego co sie
zdazylam zorientowac to na skaze podaje sie nutramigen lub bebilon pepti, a
enfamil kiedy? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • yen74 Re: enfamil 14.01.07, 21:35
      ja karmiłam enfamilem synka zaraz po odstawieniu od piersi czyli jak skończył 14
      dni. Sama wybrałam to mleko po przewertowaniu forum. Jest to zwykłe mleko, ale
      zdaje się, że jest też HA dla dzieci z podejrzeniem alergii. U nas jednak to
      mleko nie do końca się sprawdziło, bo synek miał zielone kupy i robił je z
      wysiłkiem co 2 dzień, po 2 m-cach przeszłam na Omneo i było dla synka o wiele
      lepsze-kupy żółte, żadnych bolących bączków.
      • kasian27 Re: enfamil 14.01.07, 21:41
        ja daje enfamil prawie od poczatku,polecila mi je pediatra i polozna, jest dosc
        drogie, ale nie mialam problemu z kolkami, wyproznianiem. jednak kupki maja
        specyficzny zielonkawy kolor. teraz maly ma 8 m-cy i super sie rozwija
        • hipopotamama Re: enfamil 14.01.07, 21:49
          Ja karmiłam małą i Enfamilem i Hippem i Bebikiem i nie zauważam żadnej różnicy
          w jej zachowaniu (w smaku istotnie jest). Skład też porównałam i jest bardzo
          zbliżony. Niby jest napisane, że wspiera rozwój umysłowy ale to tylko kwestia
          co producent napisze na puszce bo np. na Bebiku jest napis że jako jedyne mleko
          spełnia wszystkie kryteria UE, wiadomo...każda sroczka swój ogonek chwali,a tak
          naprawdę to co poleci Ci pediatra w dużej mierze zależy od tego jaki
          przedstawiciel sobie go ugłaska. Jeżeli masz bardzo małe dziecko to możesz
          zainwestować ale puszka kosztuje ponad 20zł i pamietaj, że to nie jest kwestia
          kupić paczkę ale kupić i używać przez cały okres karmienia. Przekaluj to sobie.
          Moja siostra jest lekarzem i osobiście poleca Nutramigen.
    • kanaviosta Re: enfamil 14.01.07, 23:08
      moja córka miała problemy z przyswajaniem jakiegokolwiek mleka. między innymi podejrzewano równiez skazę. normalnie rozwijające się 3-tygodniowe niemowlę, po wypiciu mleka nagle miało trudności z poruszaniem się-nieruchomiało wręcz, wszystko ulewało, odnosilismy wrażenie, że ma kłopoty z normalnym oddychaniem. zmienilismy pediatrę.. i okazało się, że dziecko powinno po prostu dostać mleko dla ulewających niemowląt, zaproponowano nam Enfamil. problemy się skończyły. córka jest zdrowym i raczej szczupłym niemowlakiem. a dzięki specjalnym składnikom mleka rozwija się szybciej niż przewiduje norma dla wieku;-)
      • twixy Re: enfamil 15.01.07, 09:50
        Karmiłam enfamilem moje wcześniaki. Bo niby najlepsze na rynku, ale jak
        przeszłam na bebilon to jakby chętniej jadły. Enfamil wydawał mi się taki
        ciężki. A bebilon pepti jest też na receptę i wtedy masz jeszcze taniej.
        Zapytaj lekarza. Myślę że nie ma różnicy między tymi mlekami.
    • a.dka Re: enfamil 15.01.07, 10:59
      Dziekuje za porady. Rozumiem, ze jesli jest podejrzenie alergii to mozna
      enfamil, ale jesli skaza jest juz stwierdzona to wtedy chyba preparat ktory nie
      zawiera mleka, a wiec bebilon pepti lub nutramigen. pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka