Dodaj do ulubionych

menu 8-miesięczniaka

19.01.07, 22:38
witam. Mój synek skończył 8 miesięcy. zastanawiam się czy w jego dziennym jadłospisie jest wystarczająco mleka. dodam ze do niedawna był karmiony piersią ale teraz w ciągu dnia nie chce juz piersi, ewentualnie w nocy jeszcze podjada. jego dzienne menu to:
ok 9 180ml kaszki tzn na 180 mleka 3 płaskie łyzki kaszki Bobovita
ok 13 180ml zupki która ja gotuje lub zamiennie danie ze słoiczka
ok 17 deserek ze słoiczka lub np jakis owc (jabłko, banan)
ok 21 240ml mleko z kleikiem (na 8 miarek mleka 4 miarki kleiku).dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: menu 8-miesięczniaka 20.01.07, 00:17
      Witam,
      schematy na 9 miesiac zakłądają 2-3 posiłki mleczne po ok 220 ml,więc mozna
      uznać ,ze spozycie mleka przez synka jest w granicach normy
      Pozdrawiam
      • matinesti Re: menu 8-miesięczniaka 20.01.07, 12:36
        jeszcze jedno pytanko pani doktor, jakie powinny byc odstępy miedzy posiłkami u takiego szkraba. u nas są one mniej więcej 4-godzinne
        • barbara.gierowska Re: menu 8-miesięczniaka 21.01.07, 15:25
          Witam,
          No cóz - generalnie odstepy sa osobniczo zmienne :)
          4 godziny to rozsadny odstęp,zakłądam,ze udało sie wyrobic nawyk nocnej przerwy
          w jedzeniu
          Pozdrawiam
          • matinesti Re: menu 8-miesięczniaka 21.01.07, 16:47
            własnie e noce sa bardzo ciężkie. tak jak pisałam wzesniej ostatni raz je ok 21-22. niestety czesto się budzi. pierwsza pobudka jest 3 godziny pózniej a póżniej co 2 godz. staram się go poic wodą ale nie zawsze chce. dzisiaj obudził się np o 4 rano i płakał (z małymi odstępami na ewentualną zabawe kołderką albo misiem)do 6az dałam mu mleko idopiero po chwili zasnął. tak naprawde nie wiem czemu to przypisywac. tak wygląda juz kolejna noc. w ciągu dnia jest naprawdę dziecko anioł, potrafi się sobą zając i ładnie usypia. najgorsze są wieczory i noce. przepraszam ze się tak rozpisałam ale dziękuję z góry za dpowiedz. pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka