doorciaa1 01.02.07, 13:30 mam pytanko od kiedy zageszczalyscie mleko? moj maly ma 2 miesiace i jest na bebiku i nutramigenie wcale sie tym nie najada wiec czy ktoras z was dawala wczesniej cos swojemu dziecku niz przed 4 miesiacem?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kathia_25 Re: zageszczane mleko 01.02.07, 13:35 to mleko jest trochę niej sycące niż takie normalne,a jakbyś spróbowała dodać trochę kleiku ryżowego,tylko najlepiej w dzień,żeby sprawdzić czy mu nie będzie szkodziło Odpowiedz Link Zgłoś
lenajanek Re: zageszczane mleko 01.02.07, 14:07 zgadzam się z przedmówczynią:) mój synek też cały czas jest na nutramigenie i też tak sobie się tym najadał, więc od ok.3 miesiąca "soliłam" mu mleko kleikiem kukurydzianym, a po 3 miesiącu zaczełam najpierw na noc podawać kaszkę ryżową robioną na nutramigenie. dzięki bogu wsio było w porządku, ale z ryżem trzeba b. uważać, gdyż powoduje zaparcia i Twoje maleństwo mogłoby się niepotrzebnie męczyć, także na razie sprónuj kleiku kukurydzianego:) Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka777 Re: zageszczane mleko 01.02.07, 14:38 po pierwsze co to oznacza,ze się nie najada? 2 miesiące to przecież jeszcze maleństwo i powinnaś mu dawać jedzonko wtedy, kiedy potrzebuje!!! może mniejsze porcje a częściej, tak jak przy karmieniu piersią. ja bym nie dawała jeszcze żadnego kleiku co najmniej do 3 miesiąca a najlepiej do 4-go. dziecko zdąży jeszcze poznać nowe smaki. np. dla mojej córki (5 mies.)nie ma znaczenia czy je nutramigen z kleikiem czy bez- w obu przypadkach wytrzymuje 3 godziny. aha- a co to oznacza, ze mały jest na bebiku i nutramigenie? nie rozumiem i nie widze w tym logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka103 Re: zageszczane mleko 01.02.07, 22:10 Moja dzidzia ma 3,5 miesiąca.Jest na mleku NAN i od tygodnia pije kaszkę ryżową na mleku . Dodatkowo jadła już marchewkę z jabłkiem. Oczywiście wszystko stopniowo i w małych ilościach .Skutków ubocznych nie było.Wszystko jej smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka103 Re: zageszczane mleko 01.02.07, 22:13 Moja dzidzia ma 3,5 miesiąca.Jest na mleku NAN i od tygodnia pije kaszkę ryżową na mleku . Dodatkowo jadła już marchewkę z jabłkiem. Oczywiście wszystko stopniowo i w małych ilościach .Skutków ubocznych nie było.Smakuje jej wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś