Dodaj do ulubionych

zageszczane mleko

01.02.07, 13:30
mam pytanko od kiedy zageszczalyscie mleko? moj maly ma 2 miesiace i jest na
bebiku i nutramigenie wcale sie tym nie najada wiec czy ktoras z was dawala
wczesniej cos swojemu dziecku niz przed 4 miesiacem??????
Obserwuj wątek
    • kathia_25 Re: zageszczane mleko 01.02.07, 13:35
      to mleko jest trochę niej sycące niż takie normalne,a jakbyś spróbowała dodać
      trochę kleiku ryżowego,tylko najlepiej w dzień,żeby sprawdzić czy mu nie będzie
      szkodziło
      • lenajanek Re: zageszczane mleko 01.02.07, 14:07
        zgadzam się z przedmówczynią:)
        mój synek też cały czas jest na nutramigenie i też tak sobie się tym najadał,
        więc od ok.3 miesiąca "soliłam" mu mleko kleikiem kukurydzianym, a po 3 miesiącu
        zaczełam najpierw na noc podawać kaszkę ryżową robioną na nutramigenie.
        dzięki bogu wsio było w porządku, ale z ryżem trzeba b. uważać, gdyż powoduje
        zaparcia i Twoje maleństwo mogłoby się niepotrzebnie męczyć, także na razie
        sprónuj kleiku kukurydzianego:)
    • mrowka777 Re: zageszczane mleko 01.02.07, 14:38

po pierwsze co to oznacza,ze się nie najada? 2 miesiące to przecież jeszcze
      maleństwo i powinnaś mu dawać jedzonko wtedy, kiedy potrzebuje!!! może mniejsze
      porcje a częściej, tak jak przy karmieniu piersią.
      ja bym nie dawała jeszcze żadnego kleiku co najmniej do 3 miesiąca a najlepiej
      do 4-go. dziecko zdąży jeszcze poznać nowe smaki. np. dla mojej córki (5
      mies.)nie ma znaczenia czy je nutramigen z kleikiem czy bez- w obu przypadkach
      wytrzymuje 3 godziny.
      aha- a co to oznacza, ze mały jest na bebiku i nutramigenie? nie rozumiem i nie
      widze w tym logiki.
    • natalka103 Re: zageszczane mleko 01.02.07, 22:10
      Moja dzidzia ma 3,5 miesiąca.Jest na mleku NAN i od tygodnia pije kaszkę ryżową
      na mleku . Dodatkowo jadła już marchewkę z jabłkiem. Oczywiście wszystko
      stopniowo i w małych ilościach .Skutków ubocznych nie było.Wszystko jej smakuje.
    • natalka103 Re: zageszczane mleko 01.02.07, 22:13
      Moja dzidzia ma 3,5 miesiąca.Jest na mleku NAN i od tygodnia pije kaszkę ryżową
      na mleku . Dodatkowo jadła już marchewkę z jabłkiem. Oczywiście wszystko
      stopniowo i w małych ilościach .Skutków ubocznych nie było.Smakuje jej wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka