kaczusia13 01.05.07, 10:14 Witam! Chciałam zapytać jakie owoce, prócz jabłka, można podawać dziecku, które skończyło 5 miesięcy? Czy owoce można podawać na surowo czy muszą być gotowane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chewela Re: Jakie owoce? 01.05.07, 11:25 witam ,ja swojej corci z surowych owocow oprocz jabłka dawalam juz bananka ktorego zreszta uwielbia, a jeszcze robilasm jej kisielki z malinek jagód i jerzyn tez jej bardzo smakowalo:))))poniewaz teraz ich nie ma swiezych to z mrozonych Odpowiedz Link Zgłoś
kaczusia13 Re: Jakie owoce? 02.05.07, 09:46 a czy mogła bym poprosić o przepis na taki kisielek??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chewela Re: Jakie owoce? 02.05.07, 13:54 cze ja robie tak na wrzątek wrzucam owoce tzn. kawałki jablek lub w całosci mrozone maliny jagody czy jerzyny i gotuje az sie zrobi taki kompocik z owoców pozniej odcedzam owoce z wywaru i wyrzucam. a ten kompocik dalej gotuje i słodze do smaku moja corcia lubi słodnki wiec słodze dwie łyzki pozniej w malej szklaneczce wlewam zimna wode i dosypuje make ziemniaczana rozrabiam i wlewam do gotujacego sie kompociku ciagle mieszajac az uzyskam konsystancje kislu zalezy ja podaje łyzeczka wiec jest troszke gesty ale mozesz tez zrobic rzadszy i wtedy podac butelka. smacznego i pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Jakie owoce? 02.05.07, 22:31 Witam, Tu pomocny link : www.twojadieta.pl/dz.php Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś