monik_a_23
03.03.08, 09:46
Moja córka właśnie zaczęła ósmy miesiąc i mam pytanie dotyczące posiłków. Córcia od kiedy skończyła drugi miesiąc przesypia całe noce i dlatego miała tylko cztery posiłki mleczne w ciągu dnia. Po konsultacji lekarskiej, pan doktor stwierdził że mała rozwija się prawidłowo i przybiera na wadze bardzo dobrze, to nie ma potrzeby dokarmiać jej w nocy ( Mała dostawała mleko Nan dla dzieci ze skłonnością do ulewania więc było gęste to mleko). od piątego miesiąca były wprowadzane nowe produkty i teraz posiłki wyglądają następująco:
- 7:30 mleko z kleikiem kukurudzianym (180ml + 2 łyżeczki kleiku)
- 12:00 kaszka ryżowa na mleku nan 2 ( 80 ml mleka + kaszka-wychodzi na gesto + 130g owoce ze słoika)
- 16:20 zupka ze słoiczka ( 190ml + co drugi dzień pół żółtka)
- 19:30 mleko z kleikiem ( 210 ml + 4 łyżeczki kleiku )
To tyle co do posiłków a moje pytania to:
- lekarz zalecił mi zamienić to mleko z rana na następną porcje kaszki tylko że zostanie jej jedno mleko na dzień a w zasadzie to na noc. Czy mam tak zrobić czy jednak zostać przy tym mleku rano i wieczorem?
- co z jajkiem bo prowokację glutenową robi się przez miesiąc a jajko podaje się cały czas? I czy kiedyś zmieniamy z połówki na całe?
- kiedy znowu wprowadzić gluten i w jakiej postaci?
- dzisiaj nrano zamieniłam to ranne mleko na kaszkę i podałam jej tylko 90ml (więcej nie zje) czyb te porcje nie będą za małe? Tylko nie zmusze jej przecież do jedzenia a ona raczej nie jest niejadkiem tylko poprostu najada się takimi porcjami.
- czy coś zmienić?