guska24 26.05.08, 09:24 Ile kupek dziennie powinien robić maluch karmiony mlekiem modyfikowanym??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariolkka Re: Karmienie butelką a ilość kupek 26.05.08, 11:11 Nie wiem niestety ile powinno robic nasza Maja robi jedna a czasem dwie dziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
olunia882 Re: Karmienie butelką a ilość kupek 26.05.08, 12:37 mój synek jest na mleku modyfikowanym. robi kupke tak 1 dziennie. czasem raz na dwa dni i lekarka powiedziała ze jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
guska24 Re: Karmienie butelką a ilość kupek 26.05.08, 12:40 mój synek też robił 1 dziennie przy wcześniejszym kilku godzinnym męczeniu się, prężeniu i płaczu...Przeszliśmy na bebilon comfort 1, dodaję mu do mleczka esputicon i raz dziennie dostaje mleko z dicoflorem (tak zaleciła pediatra) no i wczoraj aż 6 razy zrobił kupkę, dlatego ciekawa jestem ile tych kupek powinno być, czy to dobrze, że tyle razy robi kupkę? pozdrawiam, Guśka Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Karmienie butelką a ilość kupek 26.05.08, 14:52 Witam, wg producentow bebilon comfort jest bliski mleku matki i przy jego spozyciu wyproznienia tez wygladają jak przy karmieniu piersią ;) To zasługa dodatku prebiotykow ( specjalne cukry),ktore ułatwiaja prace przewodu pokarmowego i zapobiegają zaparciom Odpowiedz Link Zgłoś
ir.ena Re: do Guska 24 27.05.08, 08:18 Moj synek jak zaczelam go karmic mlekiem modyfikowanym, robil kupki co 2 czasami co 3 dzien.Z czasem wszystko sie uregulowalo teraz robi regularnie 1 kupke dziennie. ( tak na marginesie, czy jestes ta Guska z Tarnowa?) Odpowiedz Link Zgłoś
karamela Re: Karmienie butelką a ilość kupek 27.05.08, 10:08 moja jest na butli od poczatku i robi srednio 2-3 kupy dziennie ( ma 9 mcy); dnia bez kupy jeszcze nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
guska24 Re: do karamela 28.05.08, 18:51 A jakie mleczko podajesz córeczce? i czy nie miała nigdy problemów z robieniem kupek typu: prężenie się, podkurczanie nóżek i popłakiwanie? Odpowiedz Link Zgłoś