Dodaj do ulubionych

Bebilon Pepti

04.08.08, 15:38
Dziewczyny,
dokarmiam moją 4 tyg córę Bebilonem Pepti na receptę. Lekarz przepisał mi to mleczko aby uchronić małą przed alergią. Przedtem jadła NAN ACTIVE ( w buteleczkach) ale robiłą zielone, wodniste kupki i męczyła się. Teraz po Bebilonie kupka była żółto- zielona i gęstsza.
Jak było u waszych maluchów ? Oprócz sztucznego mleka mała dostaje też pierś więc może ta zieleń w kupie to od tego co ja zjadłam ....
I jeszcze jedno Bebilon kosztuje 23 zł puszka ( bez zniżki), co zrobić żeby kupować ze zniżką 50 % ?
Obserwuj wątek
    • mama_frania Re: Bebilon Pepti 04.08.08, 15:42
      zniżka 50% jest jak na recepcie jest oznaczenie bodajże "P" czyli
      choroby przewlekłe- zwróć uwagę lekarzowi.
    • paniwaz Re: Bebilon Pepti 04.08.08, 16:29
      Po pierwsze Bebilon Pepti to preparat mlekozastępczy, zatem może być wypisywany
      wyłącznie przez lekarza. Tak więc tylko recepta uprawnia Cię do uzyskania 50-cio
      procentowej zniżki.
      Po drugie zielone kupki bywają od przyjmowanych środków żelaza i magnezu, które
      to w mleku występują. Czasami przyczyną jest właśnie niedobrane mleko.
      Prawdopodobieństwo że zabarwienie kupki pochodzi od zielonych potraw w Twoim
      menu jest skrajnie niskie.
      Mój syn tolerował Bebilon Pepti bardzo dobrze. Nie dość, że mu smakował od
      pierwszego łyczka, to jeszcze problemów z brzuszkiem nie miał a kupki były "ładne".
      Twoja córeczka jest bardzo malutka, więc rzadkie kupki są jak najbardziej OK,
      jednak ich kolor zdecydowanie powinien być bardziej musztardowo-żółty niż
      zielony. W momencie karmienia mieszanego konsystencja zmienia się na gęstsza, co
      może właśnie nastąpiło u twojej córeczki.
      Dobranie mleka to długotrwały proces, który od matki wymaga wnikliwej obserwacji
      swojego dziecka przy jednoczesnym stałym kontakcie z pediatrą. Notuj każdą nową
      reakcję córki i przekazuj pediatrze swoje obserwacje aż w końcu traficie na
      odpowiednie mleko.
      Powodzenia. Pani Wąż
      • siasiunia1 Re: Bebilon Pepti 04.08.08, 17:28
        no z tym wypisywaniem na receptę Bebilonu bo jest preparatem mlekozastępczym to prawdą do końca nie jest.
        Na receptę jest dlatego iż jest to mleko dla dzieci alergicznych z prawdopodobieństem występowania skazy białkowej.
        zaś jeśli chodzi o kolor kupy to faktycznie może być spowodowany zawartością żelaza w tym mleku.
        żeby dostać 50% zniżki trzeba poprosić lekarza żeby wpisał na recepcie "P" jako choroby przewklekłe.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka