elunia8trzy 06.08.08, 12:53 Moja Niunia skończy za kilka dni 3 miesiące. Bardzo ładnie je - porcje po 150ml, 6 razy na dobę. Martwi mnie jednak fakt, że w nocy przesypia 7 godzin bez przerwy na karmienie. Czy powinnam ją karmić przez sen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smutna66 Re: długa przerwa nocna 06.08.08, 13:02 To tylko sie cieszyć moj ma 6,5 miesiąca i muszę go karmić w nocy jeden raz bo placze. Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: długa przerwa nocna 06.08.08, 13:39 Kobiety,cieszcie się!! moje blizniaki nie mają wcale przerwy nocnej i czy to dzień czy noc chcą jeść(nie pić,nie smoczka,nie przytulic)co 2-3 godz.Także w nocy,a dodam że mają 6 miesięcy a więc praktycznie nie sypiam:)Narazie jakoś zipię ale nie wiem jak długo... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaj-2 Re: długa przerwa nocna 06.08.08, 15:36 Moja córa ma 6,5 m-ca, ostatni posiłek zjada o 19.00 i rano budzi się o 7.00. Nigdy jej nie budziłam w nocy na jedzenie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szachula30 Re: długa przerwa nocna 06.08.08, 16:36 Moja miała miesiąc, była wtedy tylko na piersi i spała po 8 godzin w nocy. Nie martw się i ciesz. Już niedługo dobre się skończy jak zaczną iść zęby. A jak będzie głodna którejś nocy to się obudzi i da Ci znać, że chce jeść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
d.szponarska Re: długa przerwa nocna 06.08.08, 20:56 z tego co wiem, to tylko noworodki budzi sie w nocy na karmienie,ale to wszystko zalezy od wagi i zdrowia dziecka(np.przebytych chorób).Spokojnie dziecko 3 miesieczne moze przespac cała noc bez karmienia.Moja córka jest tego dowodem,majac 1,5 miesiaca dałam sobie spokoj z nocnym karmieniem i od tego czasu przesypiamy spokojnie całe noce;)no czasem budzi sie ,ale z innego powodu-chce spac z mama:) Odpowiedz Link Zgłoś
elunia8trzy Re: długa przerwa nocna 07.08.08, 10:23 Dzieki dziewczyny. Martwilam sie troche bo wiele osob mowi o karmieniu przez sen. Ale macie racje, przeciez gdyby byla glodna to obudzilaby sie. Odpowiedz Link Zgłoś