ania_2483 05.11.08, 21:16 Mój synek za ma 9,5 miesiąca.Chciałam się dowiedzieć od kiedy mogę podawać mu nabiał i w jakiej postaci ma być?Czy można dziecku podawać budyń?Bardzo proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbara.gierowska Re: Od kiedy nabiał? 08.11.08, 15:48 Witam, Jesli synek nie jest alergikiem,moze otrzymywac nabial w formie jogurtu i twarozku od 11 miesiaca zycia. Budyn na mleku krowim - po ukonczeniu roku,do 1 urodzin mozna zrobic kisiel na mleku modyfikowanym www.nutricia.pl/ksiazka_mleko_modyfikowalne.php Odpowiedz Link Zgłoś
jawajkus Re: Od kiedy nabiał? 08.11.08, 23:44 Według nowego schematu żywienia dzieciom karmionym butelką można podać deserek jogurtowy już w 7 miesiącu. Polecam Misiowe jogurciki Nestle o smaku jagodowym, malinowym i gruszkowym, albo koktajle owocowe gerbera po 6 miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Od kiedy nabiał? 09.11.08, 21:45 Prosze o link do tego schematu i o informacje kto go merytorycznie zaaprobował. Tu moje źrodło : www.nutricia.pl/images/dokumenty/schemat_zywienia_niemowlat_karmionych_mlekiem_modyfikowanym.pdf Odpowiedz Link Zgłoś