Dodaj do ulubionych

Bebilon Amino

14.12.03, 21:10
Mam pytanie..czy któraś z Was stosuje Bebilon Amino, jeśli tak to jak długo
DZiękuję i pozdrawiam
K.
Obserwuj wątek
    • euro_ghandi Re: Bebilon Amino 21.12.03, 21:47
      witaj,
      nasza zosia ma teraz 7,5 miesiaca i nadal jest TYLKO na bebilonie amino
      (narazie proby wprowadzenia innych pokarmow nie powiodly sie). wprowadzilismy
      amino pod koniec lipca (za porada gastrologa dzieciecego), tak wiec dosyc dlugo
      na tym "jedziemy". malutka miala ostatnio robione badania (morfologia i poziom
      zelaza), bo nie ma jakiegos wielkiego apetytu, pije tylko mieszanke i nie
      dostaje dodatkowo zadnego preparatu witaminowego, i ku naszemu zdziwieniu (i
      naszej pediatry chyba tez) wyniki wyszly bardzo dobre :) wiec da sie zyc na
      tych aminokwasach! :)
      pozdrawiam
      ania - mama antosia i zosi
      • kejt130 Re: Bebilon Amino 25.12.03, 08:10
        Moja mała była na Bebilonie Amino 2 tygodnie i właśnie przeszłyśmy na Bebilon
        pepti MCT i zaczęły się zatwardzenia, zobaczymy jak będzie dalej.Marta ma 8,5 m-
        ca i też nic poza tym mlekiem nie dostaje. Wcześniejsze próby wprowadzenia
        innych pokarmów skończyły się fiaskiem.
        Nie martw się,że dziecię nic innego nie je, mój alergolog i pediatra mówią, że
        wszystko powolutku w swoim czasie. Cieszę się, że nie tylko ja mam wątpliwości.
        Pozdrawiam i życzę zdrowia dla maluszka
        • euro_ghandi Re: Bebilon Amino 28.12.03, 15:08
          a czemu przeszliscie na mct? ja myslalam, ze to po ciezkich chorobach...
          Zosia ma wlasnie teraz zapalenie oskrzeli :( dostaje antybiotyk i mucosolvan...
          te leki bedziemy musieli "odchorowac" :(( poprzednim razem gdy miala zapalenie
          oskrzeli, gardla i uszu i tez dostala antyb. przez jakies 2 tyg. dochodzila do
          siebie, bo leki bardzo jej podraznily uklad pokarmowy (malo jadla i miala
          kolki). ale pocieszam sie, ze teraz moze bedzie lepiej...
          pozdrawiam i zycze zdrowia dla Martusi :)
          eurasek z Zosia i Antosiem
          • kejt130 Re: Bebilon Amino 28.12.03, 21:15
            przeszliśmy na bebilon MCT, żeby później dojść do bebilonu pepti, taką
            strategię przyjął nasz alergolog, teraz mała jest na MCT i ma nieciekawe kupki,
            zobaczymy jak dalej pójdzie, w bebilonie amino nie ma laktozy i było ok., w MCT
            już się pojawia i może dlatego nasza tak Marta zareagowała , alergolog
            podejrzewa nietolerancję laktozy....
            pozdrawiam i do następnego postu
            k.
            • euro_ghandi Re: Bebilon Amino 29.12.03, 16:34
              aha :) teraz rozumiem... bo ja myslalam, ze jak sie jest na amino to juz tak
              sie ciagnie dosyc dlugo. u nas tez podejrzewano nietolerancje laktozy. jak
              Zosienka byla malutka to problemy z jedzeniem i przybywaniem na wadze oraz
              biegunka i kolkami zaczely sie juz w szpitalu. strasznie sie mordowalysmy
              razem, mala odpychala sie od piersi, ja juz nie wiedzialam co mam jesc, zeby
              jej nie szkodzilo. a przejscie na nutramigen (gdzie nie ma laktozy) zalatwilo
              sprawe biegunki w pare godzin. ale byl nadal slaby przybor masy no i kolki tez
              nie minely, probowalismy bebilonu pepti, ale po paru dniach Zosia znowu dostala
              biegunki. w koncu przeszla na bebilon amino. jezeli jestes z warszawy, to
              polecam Ci apteke cefarmu na Jana Kazimierza 16. mozna tam zamowic mleczko i
              dostaje sie je o wiele taniej. np ja za 10 opakowan bebilonu amino place ok 188
              zl czyli praktycznie 2 puszki mam "za darmo" w porownaniu z innymi aptekami.
              ale nie jestem pewna czy inne mleczka sa tansze... musialabys sprawdzic. ja
              marze, zeby malutka zaczela jesc juz cos innego i przeszla na inne mleczko,
              nutramigen np.
              pozdrawiam
              eurasek
              • kejt130 Re: Bebilon Amino 29.12.03, 19:35
                Moja mała od początku świetnie przybierała na wadze. Karmiłam ją piersią 8 m-cy
                (zaprzestałam 2 tyg temu ze względu na powracające zapalenia piersi)i pomimo
                mojej diety miała śluzowate kupki , czasami z domieszką krwi. Jest alergikiem
                stad zaproponowano oczywiście na początek nutramigen- krótko mówiąc źle go
                znosiła, przeszliśmy na amino, MCT i dzisiaj wprowadzamy już bebilon pepti. Nie
                wiem jak to przyjmie ale mam nadzieję, że będzie dobrze.Niestety w MCT i
                bebilonie pepti jest laktoza, może zareagować nieciekawie.
                Też marzy mi się, żeby Marta jadła już coś poza tym mlekiem ale alergolog
                twierdzi, że należy odpowiednio przygotować układ pokarmowy, żeby poradził
                sobie z wprowadzaniem nowych produktów.
                Jestem z Gdańska, też zamawiałam amino w aptekach ale bez żadnych problemów.
                Obyśmy zostali już przy bebilonie pepti.
                Rzeczywiście w naszym przypadku amino było przejściowe ale pytałam mojego
                pediatry jak długo można podawać, powiedział, że nawet do dwóch lat, jeśli
                zajdzie taka potrzeba, szkoda tylko, że nikt nie mówi o cenie tego mleka dla
                mnie to jakiś absurd!
                Pozdrawiam jak zwykle ciepło z nad morza
                Kejt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka