neomila 04.08.10, 11:55 czyli "Moja mama czarownica" - książka Katarzyny T.Nowak o Jej Matce, Dorocie. Świetnie mi się czytało; ciekawie napisana, pełna różnych szczegółów z Jej życia. Polecam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agu.s Re: Terakowska o Terakowskiej 04.08.10, 14:29 Tak, to dobra kiążka i pokazuje Terakowską nie tak jak sobie wyobrażałamWarto przeczytać. Nie wiem czemu, ale po tej lekturze Terakowska bardzo mi się skojarzyła z Osiecka i tak zostało a dawno czytałam Odpowiedz Link
moleslaw Re: Terakowska o Terakowskiej 09.08.10, 06:08 Mam,czytałam wielokrotnie,polecam wszystkim bez wyjątku,poza książką o czarownicach której tytułu teraz nie pamiętam i "Dobry adres to człowiek" nie czytałam żadnej ksiązki tej autorki.Jej biografię uwielbiam.Lubię też Małgosię Szumską, też ciekawie pisze a ponoć jeszcze lepsze filmy robi.M.Szumska to druga córka D.Terakowskiej. Odpowiedz Link
moleslaw Re: Terakowska o Terakowskiej 09.08.10, 06:13 moleslaw napisała: > Mam,czytałam wielokrotnie,polecam wszystkim bez wyjątku,poza książką o > czarownicach której tytułu teraz nie pamiętam To była "Córka czarownic" rewelacja, od czasu gdy ją czytałam jestem przekonana że faktycznie coś z tymi sowami jest że są symbolem mądrości Odpowiedz Link
neomila moleslaw 09.08.10, 07:07 Możesz rzucić jakimś tytułem Szumskiej? Chyba nie czytałam, nic mi się nie kojarzy. Odpowiedz Link
moleslaw Re: moleslaw 09.08.10, 07:27 Pomyłka ksiązkę o której myślałam napisała Katarzyna a nie Małgorzata "Kobieta w wynajętych pokojach" przepraszam jeśli wprowadziłam kogoś w błąd ,moja wina wiem że powinnam wszystko co piszę sprawdzać ale jak widać czasem lenistwo wygrywa i jeszcze się mści Odpowiedz Link