Dodaj do ulubionych

Meble dla moli

09.12.11, 22:35
Cześć forumowicze. Mam do Was pytanko. Czy ktokolwiek z Was posiada może półki firmy Cellaio? Potrzebuję wytrzymałych półek na swoje zbiory (kilkanaście kartonów książek), a w internecie znalazłam informację, że ta firma specjalizuje się właśnie w produkcji mebli na książki - że są podobno bardzo wytrzymałe. Wchodziłam na ich stronę i całkiem mi się podobają. Chciałabym jednak zasięgnąć jeszcze języka u ewentualnych użytkowników. Czy ktoś ma może te meble u siebie? Czy ktoś może mi powiedzieć czy jest zadowolony z nich czy nie? Jak z jakością wykonania? Czy rzeczywiście są takie wytrzymałe? (książki jednak swoje ważą:/)
Będę wdzięczna za informację.
Kasia
Obserwuj wątek
    • moleslaw Re: Meble dla moli 11.12.11, 13:24
      U kochana nie mam pojęcia, u mnie ze względu na książki stoi nadal segment przeżytek lat no ale jako jedyny wytrzymuje napór książek, mam też dwa regały i codziennie je odserwuję czy się nie zawalą bo z tyłu dykta już ddawno zatrzymała się na ścianie a reszta na ugiętych półkach trzyma się na słowo honoru. Z półek typowo do książek mam jedną z Biedronki ale na niej trzymam tylko tyle książek ile powinnam by dla odmiany kołki wytrzymały.
      • minniemouse Re: Meble dla moli 31.01.12, 10:50
        chyba kazdy regal z polkami wytrzyma jak z tylu przybije sie pionowa deske dla wzmocnienia.
        przynajmniej u mnie to pracowalo.

cos takiego jak tu ,
        correawoodworks.files.wordpress.com/2010/08/editable-tv-stand-fin.jpg
        tyle ze ja mialam zwykle tanie polki prawie z "gabki",
        normalnej "ksiazkowej" wysokosci
        czyli od sufitu do podlogi wzmocnione porzadna decha rowniez od sufitu do podlogi.
        dzialalo.

Minnie
        • bartek799 Re: Meble dla moli 13.02.12, 13:06
          Kasiu, ja zdecydowałem się na biblioteczkę Cellaio i muszę powiedzieć, że był to jeden z dwóch moich najlepszych zakupów do nowego mieszkania. Podobną biblioteczkę (tylko trochę mniejszą smile ) zobaczyłem pierwszy raz u koleżanki i podobnie jak inni goście stwierdziłem że też taką chce! To wielki, fajny mebel, robiący wrażenie na wszystkich smile)) Każdy kto przychodzi zobaczyć moje nowe mieszkanie pyta własnie o tą biblioteczkę - skąd ją wytrzasnąłem smile Te meble może nie są tanie (nie jest to półka cenowa IKEI) ale i jakość też jest nieporównywalna. Jeśli więc komuś zależy na jakości i na stworzeniu niezwykle efektownego kąta w swoim domu to te meble świetnie się do tego nadają. Ja mam w dębie ale podobno mają też inne kolory..No ja polecam w każdym razie wink
          Mam sporo książek, wszystkie półki uginały mi się pod nimi uncertain Też się zastanawiałem nad plecami do regałów, bo one na pewno usztywniają takie półkowe konstrukcje, ale przeprowadzka była dobrą okazją do zafundowania sobie naprawdę fajnego mebla zamiast jakichś przybijanych dykt uncertain smile
          pozdrawiam
          Bart
    • jk3377 niewidzialne półki??? 13.02.12, 11:49
      zerknijcie na nie i powiedzcie mi-widzicie je? gdzie one tam są? jak to dziala? hahah

aukcjewp.wp.pl/niewidzialna-polka-na-ksiazki-odmien-mieszkanie-i2091099516.html
      • minniemouse Re: niewidzialne półki??? 02.03.12, 03:04
        ja sie zasmialam, ale dlatego ze majac blisko 1000 ksiazek gdzie takie poleczki...

Minnie
        • moleslaw Re: niewidzialne półki??? 18.03.12, 16:52
          Dechy byle wytrzymałe i cegły w ilościach hurtowych starczą chyba każdemu molowi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka