maniaczytania Stan zdumienia - Ann Patchett 29.10.12, 21:08 reklamy nie klamia - znakomita ksiazka, chyba najlepsza, jaka przeczytalam w tym roku! Odpowiedz Link
moleslaw Matka Polka 05.11.12, 17:52 jest rewelacyjna zarówno dla dzieci jak i rodziców Odpowiedz Link
inez21 Amerykański derwisz 08.11.12, 09:08 Zachwycił mnie ostatnio Ta ksiązka wpadła mi w oko jak tylko zobaczyłam ją pierwszy raz w księgarni ale nie kup[iłam bo pożałowałam kasy. Na szczęście trafiła mi się w bibliotece. Rewelacja. Polecam zwłaszcza tym którzy lubią klimaty islamu. Książka inna niż wszystkie,dająca do myslenia. Perełka w zalewie badziewia. Odpowiedz Link
0mirka2 "Staroświecka historia" - Magda Szabo 16.11.12, 13:58 Barwne dzieje rodziny pisarki ("Tajemnica Abigail", "Piłat", "Zamknięte drzwi") na tle findesieclowych Węgier. Przez kilka stron (od 23 do 30) trzeba przebrnąć i nie zniechęcić się; potem to już jest jedna wielka rewelacja! Szczerze polecam! Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Historia Edgara" David Wroblewski 28.11.12, 16:37 Wylałam morze łez. Odpowiedz Link
joankawm Dziedzictwo katherine webb 15.12.12, 19:50 Wciągająca, zaskakująca historia, a właściwie dwie; jedna z przeszłosci i druga, dziejąca się obecnie. Po prostu świetna, nie mogłam się oderwać. Polecam! Odpowiedz Link
pani.truskawka Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 17.12.12, 10:27 Bardzo dużo książek mi się ostatnio podobało, bo miałam to szczęście trafiać głównie na te naprawdę dobre. Największy zachwyt wywołała u mnie jednak "Madame" Antoniego Libery. To piękna niestereotypowa powieść o miłości platonicznej. Jest w niej wiele odniesień do świetnej literatury światowej, filozofii, muzyki, teatru. Jest naprawdę wyjątkowa i polecam ją każdemu wymagającemu czytelnikowi Odpowiedz Link
jabotuszka Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 12.03.13, 15:51 Libery "Madame" przeczytałam 10 lat temu. Do tej pory pamiętam jej klimat Odpowiedz Link
traviata666 Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 19.12.12, 16:33 Ostatnio jedna po drugiej czytam książki Elif Safak : "40 zasad miłości", "Czarne mleko" i aktualnie jestem w połowie "Bękarta ze Stambułu" bardzo polecam, każda inna, ale chyba Bękart najlepszy na blogu więcej ... Odpowiedz Link
jk3377 "Ja, pani woźna" Ostrowska Ewa 31.03.13, 18:07 świetna lektura wszelkie odczucia zapewnia-śmiech po pachy, zal i wspolczucie, wstyd, wscieklosc... książka jak znalazł na zasypane śniegiem świeta wielkanocne całe szczescie,ze mam tej autorki jeszcze inne pozycje, oby rownie dobre Odpowiedz Link
anetapzn Katarzyna Wielka i Potiomkin 21.05.13, 07:11 autor-Simon Sebag Montefiore wspaniałą biografia, gorąco polecam. Odpowiedz Link