Dodaj do ulubionych

Co was ostatnio zachwyciło??

• anetapzn Przysięga Gertrudy-Ram Oren 29.10.12, 12:52

• maniaczytania Stan zdumienia - Ann Patchett 29.10.12, 21:08
      reklamy nie klamia - znakomita ksiazka, chyba najlepsza, jaka przeczytalam w tym roku!
      • liri-th Willa 02.11.12, 07:56
        Willa M.Zimniak- świetna powieść psychologiczna.
        • moleslaw Matka Polka 05.11.12, 17:52
          jest rewelacyjna zarówno dla dzieci jak i rodziców
          • inez21 Amerykański derwisz 08.11.12, 09:08
            Zachwycił mnie ostatniosmile Ta ksiązka wpadła mi w oko jak tylko zobaczyłam ją pierwszy raz w księgarni ale nie kup[iłam bo pożałowałam kasy. Na szczęście trafiła mi się w bibliotece.
            Rewelacja. Polecam zwłaszcza tym którzy lubią klimaty islamu. Książka inna niż wszystkie,dająca do myslenia. Perełka w zalewie badziewia.
    • anetapzn Pomiędzy nami góry-Charles Martin 08.11.12, 07:57

• 0mirka2 "Staroświecka historia" - Magda Szabo 16.11.12, 13:58
      Barwne dzieje rodziny pisarki ("Tajemnica Abigail", "Piłat", "Zamknięte drzwi") na tle findesieclowych Węgier.
      Przez kilka stron (od 23 do 30) trzeba przebrnąć i nie zniechęcić się; potem to już jest jedna wielka rewelacja!
      Szczerze polecam! smile
    • god-of-a-shrinking-universe "Historia Edgara" David Wroblewski 28.11.12, 16:37
      Wylałam morze łez.
      • joankawm Dziedzictwo katherine webb 15.12.12, 19:50
        Wciągająca, zaskakująca historia, a właściwie dwie; jedna z przeszłosci i druga, dziejąca się obecnie. Po prostu świetna, nie mogłam się oderwać. Polecam!
    • pani.truskawka Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 17.12.12, 10:27
      Bardzo dużo książek mi się ostatnio podobało, bo miałam to szczęście trafiać głównie na te naprawdę dobre. Największy zachwyt wywołała u mnie jednak "Madame" Antoniego Libery. To piękna niestereotypowa powieść o miłości platonicznej. Jest w niej wiele odniesień do świetnej literatury światowej, filozofii, muzyki, teatru. Jest naprawdę wyjątkowa i polecam ją każdemu wymagającemu czytelnikowi smile
      • jabotuszka Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 12.03.13, 15:51
        Libery "Madame" przeczytałam 10 lat temu. Do tej pory pamiętam jej klimat smile
    • traviata666 Re: Co was ostatnio zachwyciło?? 19.12.12, 16:33
      Ostatnio jedna po drugiej czytam książki Elif Safak :
      "40 zasad miłości", "Czarne mleko" i aktualnie jestem w połowie "Bękarta ze Stambułu" bardzo polecam, każda inna, ale chyba Bękart najlepszy smile na blogu więcej ...
    • jk3377 "Ja, pani woźna" Ostrowska Ewa 31.03.13, 18:07
      świetna lekturasmile wszelkie odczucia zapewnia-śmiech po pachy, zal i wspolczucie, wstyd, wscieklosc... książka jak znalazł na zasypane śniegiem świeta wielkanocnewink

całe szczescie,ze mam tej autorki jeszcze inne pozycje, oby rownie dobresmile
    • anetapzn Katarzyna Wielka i Potiomkin 21.05.13, 07:11
      autor-Simon Sebag Montefiore wspaniałą biografia, gorąco polecam.
      • moleslaw Marek Grechuta 06.06.13, 10:40
        Poezja a to za przyczyną Marka Grechuty smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka