jk3377 31.12.13, 11:34 Zachęcam i zapraszam do wpisywania Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalgosia Re: ---> 2014 ROK - MOLE CZYTAJĄ <--- 01.01.14, 14:11 "Policja" Jo Nesbo. Jak zwykle duzo okropnych opisów, ale bardzo mnie wciągnęła akcja Odpowiedz Link
maniaczytania 1. Dom Augusty - Majgull Axelsson 01.01.14, 17:31 seria z miotla i naprawde swietna powiesc na poczatek roku Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 02.01.14, 15:48 Odpowiedz Link
maniaczytania Re: 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 02.01.14, 16:21 alesmy sie zgraly )) Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe Re: 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 03.01.14, 13:39 Anośmy "Dom Augusty" przeczytałam w zeszłym roku i od tamtej pory polowałam na allegro na inne ksiązki tej autorki. Póki co udało mi sie tylko z "Czarownicą" Odpowiedz Link
maniaczytania Re: 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 03.01.14, 13:42 ja staram sie zebrac serie z miotla (poko co tylko zagraniczne) , ale jak na razie Axelsson mam wlasnie tylko "Dom Augusty". Odpowiedz Link
mamalgosia Re: 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 03.01.14, 16:38 Tez lubię serię z miotlą. Dużo książek z tej serii bardzo mi się podobalo Odpowiedz Link
jk3377 Re: 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 03.01.14, 22:27 to i ja bede musiała ją poczytac, mam jej 4 ksiazki/ebooki, oprocz domu augusty i pepowiny. Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe Re: 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 07.01.14, 19:50 Mnie póki co z serii Z Miotłą rozczarowała tylko jedna pozycja: "Płacząca Zuzanna". A dziś udało mi się za piątaka nabyć na allegro "Jestem tu od wieków" Odpowiedz Link
maniaczytania Re: 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 09.01.14, 21:11 ja przeczytalam ich juz calkiem sporo i jak dla mnei ta seria jest niestety nierowna. Zdarzaja sie ksiazki fenomenalne, zapadajace w pamiec, jak np. "Mapa milosci", "Kamienie przodkow", "Insekt", ale i wielkie rozczarowania - takimi byly dla mnie obie ksiazki Pawlowskiej, obie Mian Mian i "Kazirodztwo". Na szczescie sporo jeszcze przede mna Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe Re: 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 10.01.14, 14:05 Och, rzeczywiście zapomniałam o beznadziejnej Mian Mian. "Insekt" rzeczywiście fenomenalny. "Mam łózko z rachuchów"- fantastyczna."Opowieść żony"- chyba moja ulubiona. maniaczytania napisała: > ja przeczytalam ich juz calkiem sporo i jak dla mnei ta seria jest niestety nie > rowna. Zdarzaja sie ksiazki fenomenalne, zapadajace w pamiec, jak np. "Mapa mil > osci", "Kamienie przodkow", "Insekt", ale i wielkie rozczarowania - takimi byly > dla mnie obie ksiazki Pawlowskiej, obie Mian Mian i "Kazirodztwo". > Na szczescie sporo jeszcze przede mna > Odpowiedz Link
maniaczytania Re: 1."Kwietniowa czarownica" Majgull Axelsson 10.01.14, 17:28 ciesze sie, ze masz podobne zdanie o Mian Mian "...racuchy..." - o tak, niezmiernie mi sie podobaly, ale recenzje czytalam bardzo krytyczne (choc moim zdaniem te osoby, ktore to pisaly, nie przeczytaly jej calej do konca ) i jeszcze podobala mi sie Yoko Ogawa (choc na razie przeczytalam jedna) Odpowiedz Link
jk3377 1. A. Larsson "Burza z krańców ziemi"(e) 02.01.14, 16:27 Nie zdążyłam przeczytać, wiec wpisuje na ten rok jako pierwsza. Odpowiedz Link
maniaczytania 2. Nie ma jednej Rosji - Barbara Wlodarczyk 03.01.14, 12:47 swietny zbior felietonow, wyrywek z jej cyklu filmow dokumentalnych "Szerokie tory" Odpowiedz Link
jk3377 Re: "Przestrzeń za Szkłem" Simon Mawer 09.01.14, 15:14 kurcze, powiedz,ze tez ci się to nie podobało co? ja sie zanudzilam i koncowki nie doczytałam Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe Re: "Przestrzeń za Szkłem" Simon Mawer 10.01.14, 14:00 Muszę cię rozczarować- podobała mi sie OGROMNIE. Poczatek nie był zachęcający, ale później wciągnęlam sie i musze powiedzieć, że ksiażka i historia jest wspaniała. Odpowiedz Link
sweetsourmagic Re: ---> 2014 ROK - MOLE CZYTAJĄ <--- 08.01.14, 07:55 M. Piątkowska, L. Talko "Survival czyli jak zachować maniery w epoce fejsbuka". Jestem na 150 stronie, ale już polecam! Odpowiedz Link
jk3377 Re: 4. M.Axelsson "Ta, którą nigdy nie byłam"(e) 11.01.14, 10:21 ja wpisuje to, co zaczynam, wiec jeszcze nie wiem ale dam znac Odpowiedz Link
maniaczytania Re: 4. M.Axelsson "Ta, którą nigdy nie byłam"(e) 11.01.14, 12:26 aaa, to ja odwrotnie - wpisuje te, co juz skonczylam Nie moglabym inaczej, bo nigdy nie mam tak, ze jak cos zaczne, to inne czekaja az skoncze, zawsze cos mi tam 'wchodzi' pomiedzy Odpowiedz Link
jk3377 Re: 4. M.Axelsson "Ta, którą nigdy nie byłam"(e) 11.01.14, 21:21 ło-je-so ale pogmatwane...jestem dopiero na 70s i sie meczę..zaczyna sie dopiero rozkrecac.. nie tego sie spodziewalam,,,moze zaczelam od najmniej wciagajacej, co? Odpowiedz Link
jk3377 Re: 4. M.Axelsson "Ta, którą nigdy nie byłam"(e) 12.01.14, 21:44 średnie mam nadzieje,ze inne nie sa takie pokrecone. Odpowiedz Link
maniaczytania 3. Polska na filmowo - Marek Szymański 11.01.14, 12:27 swietna ksiazka - duzo ciekawych informacji i anegdotek Odpowiedz Link
jk3377 mamałgosia-prośba 14.01.14, 15:39 pisz prosze obok tytułów rowniez nazwisko autora, bo nie kazdy wchodzi w watek ok? czasem przegladamy tylko i warto wiedziec czyja to ksiązka. taka mała prosba Odpowiedz Link
mamalgosia Re: mamałgosia-prośba 14.01.14, 20:56 Jasne. Obawiałam się, że się nie zmieści. A ja bym tez miala prośbe - żeby było treści choc jedno zdanie "polecam, bardzo ciekawa", albo "znudziła mnie". Zawsze to jakaś wskazówka Odpowiedz Link
maniaczytania Re: mamałgosia-prośba 17.01.14, 20:11 mamalgosia napisała: > A ja bym tez miala prośbe - żeby było treści choc jedno zdanie "polecam, bardzo ciekawa", albo "znudziła mnie". Zawsze to jakaś wskazówka przylaczam sie do prosby sama - bede sie stosowac, o ile nie zapomne Odpowiedz Link
jk3377 Re: mamałgosia-prośba 19.01.14, 09:37 u mnie bedzie klopot-ja wpisuje gdy zaczynam,wiec nic jeszcze nie wiem o danej ksiazce Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Strażnik tajemnic" Kate Morton 14.01.14, 12:14 Rewelacyjna, Kate Morton mnie nie rozczarowuje. Odpowiedz Link
maniaczytania 5. Czekolada - Joanne Harris 19.01.14, 01:02 hmm, film znam od dawna, ksiazke dopiero teraz przeczytalam. Uczucia mam mieszane. I jestem ogromnie zaskoczona tym, jak wiele w filmie zmieniono. I chyba film podoba mi sie bardziej. Odpowiedz Link
mamalgosia L. Child "Echo w płomieniach" 23.01.14, 21:51 Wciągające i czyta sie świetnie Odpowiedz Link