maniaczytania Re: "Niewidzialny most" Julie Orringer 09.03.14, 21:39 i jak? Dla mnie to byla najlepsza ksiazka ubieglego roku Odpowiedz Link
igale1 Re: "Niewidzialny most" Julie Orringer 18.03.14, 14:55 Bardzo mi się podoba. Dlatego powolutku sobie dawkuję. Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Jestem tu od wieków" Mariolina Venezia 06.03.14, 17:13 kolejna z serii "Z miotłą" Odpowiedz Link
maniaczytania Re: "Stan zdumienia" Ann Patchett 09.03.14, 21:39 mnie sie bardzo podobala, zrobila na mnie duze wrazenie - ciekawa jestem Twoich spostrzezen Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe Re: "Stan zdumienia" Ann Patchett 09.03.14, 22:23 Pięknie napisana, poruszająca historia. To moje drugie spotkanie z Ann Patchett, pierwsza jej powieśc, którą przeczytałam to "Belcanto"- równie magiczna literacko. maniaczytania napisała: > mnie sie bardzo podobala, zrobila na mnie duze wrazenie - ciekawa jestem Twoich > spostrzezen > Odpowiedz Link
jk3377 16-M.Moser "Wyspa sprzątaczek" 11.03.14, 13:57 uwaga-tradycyjna ksiazka czytam ją w domu, poprzednia nadal,ale na ebooku Odpowiedz Link
ona_007 od 1 do 21 . 12.03.14, 20:11 Wszystko papierowe 1. Doktor sen S. King - calkiem przyjemne ale mało straszne . 2. Joyland S.King- zupełnie nie straszne obyczajowe z małym wątkiem kryminalnym. 3. Anioły śniegu - Thompson 4. Jezioro krwi i łez- Thompson 5. Biel helsinek - Thompson . Jesli ktoś lubi rozważania o alkoholizmie i rasizmie finów to prosze bardzo . Z książki na książke coraz bardziej niestrawne . 6. Zagubieni Bolton 7. Ulubione rzeczy Bolton . Straszliwie irytowała mnie główna bohaterka. 8. Dodek Dymsza Roman Dziewoński . Bardzo lubię pozycje o starym kinie. Ale tutaj mam odczucie że o samym Dodku jest tylko połowa książki a reszta o histori sceny rewiowej. Wiem że to wazne ale jak na mój gust za dużo dat za dużo powtórzeń i za mała czcionka 9. Miasto śniących książek Walter Moers. Książka o książkach ale nieco inaczej 10. Dom Augusty Axelsson . Strasznie przygnębiająca . 11. Gdybyś mnie kochała Jeromin -Gałuszka . Jakieś takie niedorobione 12. Tola Mankiewiczówna Wolański. O gwieździe przedwojennej estrady. 13. Gwiazdy drugiej rzeczpospolitej Koper. Kiedyś się mówiło że coś jest literaturą dla kucharek . Takie ploty o dawnych znanych. W sumie nie rozumiem czemu trzeba sie zapisywac w kolejkę aby toto przecytac. 14. Hipnotyzer Kepler. Nuda nuda nuda. 15. Rajska dolina Hermanson. Następna nuda. 16. Czernobylska modlitwa Aleksijewicz . Wstrząsające. 17. Wojna nie ma w sobie nic z kobiety Aleksijewicz . Bardzo warto . Polecam autorkę . 18. Miedzianka . Historia znikania. Springer. Bardzo bardzo polecam ! 19. Śmierć w Breslau Krajewski . 20. Koniec świata w Breslau Krajewski . Duże zaskoczenie. Nie wiem czy mi sie podoba , zrobię drugie podejście do tego autora. 21 .Dobra krew Magdalena Skopek. O życiu nad Jamałem bardzo ciekawe . ufff Odpowiedz Link
jk3377 Re: od 1 do 21 . 14.03.14, 14:17 wow! nie ma to jak wejsc spoznionym na przyjecie,ale za to zrobic najwieksze wrazenie Odpowiedz Link
jk3377 17-Beaton M.C."Agatha Raisin i ciasto śmierci"(e) 14.03.14, 14:16 to niesłychane,ale czytam 3 ksiazki naraz nigdy mi sie to nie zdarzalo,a okazuje sie,ze nawet ja moge, ba, pamietam co gdzie i jak kiedy te 3 skoncze nie wiem,ale wszystkie mnie wciagneły. jedna na ebooku, druga na kompie bo mala czcionke wiec to sobie powieksze jak chce, trzecia mam tradycyjnie-w roznych pomieszczeniach w domu,ze tak powiem Odpowiedz Link
maniaczytania Re: 17-Beaton M.C."Agatha Raisin i ciasto śmierci 15.03.14, 18:10 widze, ze zaczelas Agatke , ciekawa jestem, jak Ci przypadnie do gustu, ja wlasnie zaczelam chyba 10 czesc Odpowiedz Link
jk3377 Re: 17-Beaton M.C."Agatha Raisin i ciasto śmierci 19.03.14, 12:48 a, jakos tak dałam się skusić babka mi sie podoba- mój charakterek hahhah mysle,ze powoli bede wszystkie czesci poznawac Odpowiedz Link
god-of-a-shrinking-universe "Siostra mojego serca"Chitra Banerjee Divakaruni 15.03.14, 14:39 Odpowiedz Link