magness27 18.07.08, 21:55 polecacie?właśnie wypożyczyłam 'worek kości' i jestem ciekawa opinii innych.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika1798 Re: książki kinga 18.07.08, 22:10 moim zdaniem dobre,swego czasu zaczytywałam sie danem konntzem(mam nadzieje,że poprawnie napisałam nazwisko)podobna tematyka.pozdrawiM Odpowiedz Link
pinkdot Re: książki kinga 19.07.08, 08:58 Mnie osobiście najbardziej podobała się "Hearts in Atlantis" (polski tytuł to chyba "Serca Atlantydów"...), na podstawie której nota bene nakręcono rewelacyjny film z Anthony Hopkinsem w roli głównej. A tak ogólnie...no czytadła, ale fajne czytadła. Odpowiedz Link
moleslaw Re: książki kinga 19.07.08, 14:10 Szczerze polecam ,książka świetna i wstrząsająca (chodzi mi raczej o zakończenie niż o to że to horror).Nie ukrywam że po tej książce przez jakiś czas pilnie przyglądałam się literkom z serków na lodówce.Ja w ogóle uwielbiam powieści S.Kinga i staram się wszystko czytać i oglądać ekranizacje. Odpowiedz Link
sanja3 Re: książki kinga 20.07.08, 08:15 przeczytałam mroczną wieżę 7 tomów - wciągająca Odpowiedz Link
karmilla Re: książki kinga 27.08.08, 00:20 Przy całej sympatii do horroru jako gatunku literackiego to akurat Kinga wolę to, co horrorem nie jest, czyli: Misery - rasowy thriller, 4 pory roku - zbiór 4 opowiadań, wśród których są Skazani na Shawshank, ale i parę innych, już bardziej do grozy zbliżonych i Uciekinier - zdecydowanie SF. Z bardziej horrorowych to Miasteczko Salem, kilka opowiadań z tomu Szkieletowa załoga i pewnie coś jeszcze by się znalazło, ale dawno nic Króla nie miałam w ręku. Worek kości jakoś większego wrażenia na mnie nie wywarł. Odpowiedz Link
kerry_weaver Re: książki kinga 27.08.08, 09:51 No to wypożyczyłaś jedną z najlepszych, wg mnie. Jeszcze polecam z tych mniej znanych "To" i "bastion". Cykl fantasy wg mnie zupełnie mu się nie udał, natomiast wszystkie inne bardzo lubię. Niektórych niestety nie jestem w stanie czytać ponownie odkąd mam dzieci - pewne strachy mi się bardzo skonkretyzowały, i np. Smętarza dla zwierzaków nie przeczytam już nigdy. King napisał też świetny poradnik dla pisarzy, czy raczej autobiografię połączoną z poradnikiem. Odpowiedz Link
natalijasz Re: książki kinga 27.08.08, 17:23 do pewnego momentu myślałam, że nie przepadam za tym gatunkiem, a tu taki psikus. okazało się, że wręcz uwielbiam kryminały, horrory, czy jakkolwiek to nazwać (zawsze miałam problem z takimi klasyfikacjami). Kinga polecam bardzo! i sama lecę czytać. Odpowiedz Link
kamkap Re: książki kinga 28.08.08, 12:50 Kinga lubię, mam chyba wszystkie jego powieści. Worek kości jest w stylu tych starszych, moim zdaniem najlpeszych. Polecam Miasteczko Salem, Smętarz dla zwierzaków, To, Misery no i Lśnienie! najlepsza jego powieść. Nie przypadły mi do gustu ksiązki, które napisał wspólnie ze Straubem. Mrocznej wieży nie czytałam, jakoś mnie nie ciągnie. Odpowiedz Link