jej_wysokosc_sardynka 09.08.08, 13:23 Może mi ktoś polecić jakieś niezwykłe opowiadania, nowele, obrazki prozatorskie? Uwielbiam te Marqueza, Pirandella, Buzattiego... Co jeszcze mogę przeczytać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dlania Re: Opowiadania 09.08.08, 15:19 Jesli przypadkiem gdzieś sie natkniesz na stary zbiorek "7 mistrzów niespodzianki" to polecam - jedna z książek, które w największym stopniu wpłynęły na moje dalsze poszukiwania literackie www.allegro.pl/item415675503_siedmiu_mistrzow_niespodzianki_okazja_tanio_.html Odpowiedz Link
natalijasz Re: Opowiadania 09.08.08, 20:57 kiedyś czytałam genialne opowiadania Iwaszkiewicza, nie pamiętam niestety jaki tytuł nosił ten zbiór, ale myślę, że po którekolwiek by sięgnąć byłyby dobre na prawdę świetnie się je czytało. polecam! Odpowiedz Link
dlania Re: Opowiadania 09.08.08, 21:50 Popieram Iwaszkeiwicza No i jak śmiałam zapomniec o swoim ulubionym Singerze - matko, jak ja sie ciesze, że ten pisarz taki płodny był!!!! Jeszcze mam kilka nieprzeczytanych książek w zapasie Odpowiedz Link
ophtalmica Re: Opowiadania 09.08.08, 21:50 Tajemnicze opowieści Turgieniewa- można kupic na allegro, bo było tylko jedno polskie wydanie, ze dwadzieścia lat temu. Odpowiedz Link