brightwitch "Ósemka" K. Neville 27.08.09, 14:51 Moleslaw swoim postem w tym wątku mnie zachęciła do przeczytania tej książki "Magiczny krąg" też mam i zamierzam przeczytać. Odpowiedz Link
romashka "Zaćmienie" S. Meyer 27.08.09, 16:16 Tak, tak, jestem zdzicinnialą fanką sagi Odpowiedz Link
dorka_1962 "Droga do Tary" oraz "Gosposia .... " 28.08.09, 20:06 Ją czytam, a właściwe słucham w nocy , kiedy ni mogę zasnąć. Na dzień mam "Gosposię prawie do wszystkiego" M. Szwai Odpowiedz Link
brightwitch Serenada - Małgorzata Gutowska-Adamczyk 31.08.09, 18:46 Ujdzie. Takie czytadełko do pochłonięcia w ramach relaksu. Odpowiedz Link
sayonara2 Caroline Graham - Śmierć w przebraniu 01.09.09, 10:30 kolejna zbrodnia w Midsomer Odpowiedz Link
brightwitch "Dotyk motyla" Przybylska Ewa 04.09.09, 12:08 Mam mieszane uczucia, ale mogę polecić tę książkę z pełnym przekonaniem. Odpowiedz Link
usiakk Dan Brown "Anioły i Demony" 05.09.09, 01:08 Mam dawno, ale jakoś się nie składało. Teraz chcę przeczytać, bo jestem filmu ciekawa, a zawsze wolę najpierw książkę potem film Odpowiedz Link
sayonara2 Re: Dan Brown "Anioły i Demony" 07.09.09, 10:40 jak dla mnie to Kod byl zdecydowanie ciekawszy. Odpowiedz Link
brightwitch Re: Dan Brown "Anioły i Demony" 25.09.09, 10:16 Dla mnie też. Kolejne jego książki są zbyt powtarzalne. Mnie to okropnie nudziło i zniechęcało do brnięcia przez kolejne tomy. Brown zmienia tylko scenerię, reszta pozostaje taka sama. Odpowiedz Link
brightwitch "Przyślę Panu list i klucz" Maria Pruszkowska 05.09.09, 15:30 Ciekawa rzecz Odpowiedz Link
sayonara2 Robert van Gulik Sędzia Di i.... 07.09.09, 10:23 przeczytałam Sędzia Di i złote morderstwa,a zaczęłam Sędzia Di i parawan z laki. Ciekawe kryminały o chińskim sędzim. Odpowiedz Link
sayonara2 Anonyma - Kobieta w Berlinie 10.09.09, 10:18 zaczęłam dopiero czytać,ale już mogę powiedzieć,że to przerażający dziennik 30-letniej Niemki. Opisuje życie kobiet w ostatnich dniach wojny w Berlinie po wkroczeniu Armii Czerwonej. Odpowiedz Link
jk3377 Louis Baldwin "Milosci ich zycia"... 10.09.09, 21:52 romantyczne zwiazki od czasow Antoniusza i Kleopatry. Odpowiedz Link
kamkap Re:Preston Child 11.09.09, 12:57 Przeczytałam Zachcianek. Wg mnie dużo gorszy od Poczekajki. i Wilczą wyspę Konatkowskiego. Podobało mi się Teraz czytam Zabójczą falę spółki Preston Child. Odpowiedz Link
brightwitch "Kartografia" Kamila Shamsie 12.09.09, 17:26 Ciekawa. Dopiero zaczęłam, ale oceniam ją pozytywnie. Odpowiedz Link
kamkap Re: "Kartografia" Kamila Shamsie 15.09.09, 12:53 a ja na nią poluję, bo mam chęć przeczytać. Ale zastanawiam sie czy warto kupować. Czekam az sie pojawi w bibliotece Odpowiedz Link
brightwitch Re: "Kartografia" Kamila Shamsie 15.09.09, 21:15 Na pewno warto przeczytać To interesująca powieść. Fajnie opisane Karaczi (ale też trochę przejmująca historia zamieszek politycznych, dzielenia ludzi na lepszych i gorszych), bystra, budząca sympatię bohaterka (przypomina mi m.in. Lilkę ze "Słoneczników" Snopkiewicz), miłość, której się wydaje, że jest przyjaźnią... W skali do 5 daję tej powieści 4. Odpowiedz Link
sayonara2 Caroline Graham - Wierna do śmierci 14.09.09, 09:01 ostatnia z mojej kolekcji Odpowiedz Link
sayonara2 Megan Gressor/Kerry Cook -Kochankowie wszechczasów 16.09.09, 11:50 książka była dołączona do któregoś wydania Zwierciadła.Tytuł skojarzył mi się z romansem,a do tego rodzaju literatury zabieram sie jak pies do jeża i nie przeglądając zawartości wrzuciłam na półkę. To był błąd 30 niezapomnianych historii miłosnych z różnych epok. Skończyłam pierwszy rozdział o kochankach historycznych i już nie mogę doczekać się powrotu do domu Odpowiedz Link
kamkap Re: Zupa z granatów 17.09.09, 13:42 Marshy Mehran Dopiero zaczęłam, ale jakoś mnie wciąga. Fajny klimat, kojarzy mi się z "Czekoladą" i "przepiórkami w płatkach róż" Odpowiedz Link
brightwitch Jojo Moyes "Srebrna zatoka" 17.09.09, 15:05 Dopiero zaczynam, więc nie mogę nic o niej powiedzieć. Odpowiedz Link
brightwitch Re: Jojo Moyes "Srebrna zatoka" plus 18.09.09, 12:12 "Niebezpieczne związki". Po raz kolejny zresztą. Tak mnie akurat naszło na tę powieść i w Tesco sobie kupiłam ją za niecałe 7 złotych (bez grosza ). Odpowiedz Link
kamkap Re: Jojo Moyes "Srebrna zatoka" plus 18.09.09, 13:19 Jestem ciekawa Twojej opinii o Srebrnej zatoce, bo mnie intryguje ta książka Na różnych blogach czytam recenzje o niej i chyba tez się skuszę Odpowiedz Link
brightwitch Re: Jojo Moyes "Srebrna zatoka" 25.09.09, 10:13 Dobrze się czyta, to duży plus tej książki, ale powieść sama w sobie to raczej nic powalającego. I to zakończenie takie jakieś... Końcówka mnie rozczarowała i pogorszyła moją opinię o "Srebrnej zatoce". A mogło być tak pięknie... Odpowiedz Link
sayonara2 K. Nepomucka - Kochanek doskonały 22.09.09, 11:40 skończyłam. Busio jest the best Odpowiedz Link
kamkap Re: Preston / Child 22.09.09, 13:09 Kolejna książka tej pary "Nadciągająca burza" Odpowiedz Link
sayonara2 K.Nepomucka - Starość doskonała 23.09.09, 11:25 zaczęłam i już wiem,że nie prędko ją skończę. Trafiło mi się stare wydanie z małymi,wyblakłymi literkami, w dodatku na pożółtych prawie przeźroczystych kartkach. Czy ktoś doceni moje poświęcenie Odpowiedz Link
brightwitch "Gypsy" Lesley Pearse 25.09.09, 12:38 Zaczynam. I nadal ciągnę "Niebezpieczne związki". Odpowiedz Link